Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο Δήμαρχος Πειραιά επιθεώρησε σχολεία της πόλης ενόψει της επαναλειτουργίας τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πειραιά, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα με την επαναλειτουργία των σχολείων και να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εξόπλισε τις σχολικές μονάδες της πόλης με μάσκες πολλαπλών χρήσεων για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και με όλο το αναγκαίο υγειονομικό υλικό (απολυμαντικά, κρεμοσάπουνα, χειροπετσέτες, ειδικές ποδιές αντιμετώπισης του Covid-19).

Παράλληλα, τα συνεργεία του Τμήματος Συντήρησης και Επισκευής  Κτηρίων του Δήμου προχώρησαν, καθόλη τη διάρκεια αναστολής της λειτουργίας των σχολείων, σε παρεμβάσεις ανακαίνισης  σχολικών μονάδων του Πειραιά, έτσι ώστε να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση με την επιστροφή των μαθητών στις  σχολικές αίθουσες.

Μάλιστα,  ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη και τεχνικό κλιμάκιο του Δήμου επισκέφθηκαν σχολεία του Πειραιά, όπου έγιναν εργασίες συντήρησης από τα συνεργεία του Δήμου.

Σημειώνεται, πως η διανομή των μασκών στα σχολεία, τις οποίες απέστειλε η Κ.Ε.Δ.Ε., έγινε μέσω των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Επισκέφθηκα ορισμένα  σχολεία της πόλης μας στα οποία πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης όλο το προηγούμενο διάστημα, με  στόχο να επιστρέψουν τα παιδιά σε ένα ασφαλές και κατά το δυνατόν λειτουργικό σχολικό περιβάλλον. Παράλληλα, επανεξοπλίσαμε  τις σχολικές μονάδες με μάσκες πολλαπλών χρήσεων και με όλο το απαραίτητο υγειονομικό υλικό για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ έχουμε ήδη προσφέρει από 10 τάμπλετ σε όλα τα σχολεία, καθώς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε παιδιά οικογενειών που διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες. Πιστεύω πως ο Δήμος Πειραιά και η αυτοδιοίκηση γενικότερα, επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά και ανταποκρίθηκαν από την αρχή αυτής της πρωτόγνωρης  πανδημίας, στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και να είμαστε κοντά στα σχολεία της πόλης μας, στηρίζοντας έμπρακτα αυτή τη δύσκολη εποχή τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, καθώς αποτελεί υποχρέωση, αλλά και ηθικό μας καθήκον».


Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, σημείωσε:

«Επιθυμώντας να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων του Πειραιά προχωρήσαμε σε όσο το δυνατό περισσότερες αναγκαίες παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια του Δήμου μας κατά το διάστημα που αυτά ήταν κλειστά και επανεξοπλίσαμε τις σχολικές μας μονάδες με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό. Ευχαριστούμε τις Σχολικές Επιτροπές για τη συμβολή τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ