Ελάτε στην παρέα μας

Πειραιά

Δήμος Πειραιά: Νέα κολωνάκια και κιγκλιδώματα σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

O Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη, τοποθέτησε νέα κιγκλιδώματα και κολωνάκια σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους σε διάφορα σημεία του Πειραιά.

Παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στη Βασιλέως Γεωργίου, στην πλατεία Κανάρη, στο παραλιακό μέτωπο της Ακτής Θεμιστοκλέους, στην πλατεία Φρεαττύδας, στην Εθνικής Αντιστάσεως και στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Πειραιώς.

Στόχος αυτών των εργασιών είναι η ευκολότερη πρόσβαση των πεζών στους κοινόχρηστους χώρους, η αποτροπή διέλευσης οχημάτων και η αποφυγή στάθμευσης στα πεζοδρόμια και στους πεζόδρομους της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι σκοπός αυτών των παρεμβάσεων είναι να βελτιωθεί η διέλευση των πεζών αλλά και να αποτραπεί η παράνομη στάθμευση, ένα θέμα που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το κυκλοφοριακό στην πόλη μας. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι οι πολίτες οφείλουν να σέβονται τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ώστε να μην προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία της πόλης και κατ΄ επέκταση στο κοινωνικό σύνολο. Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης σημείωσε:  «Οι εργασίες αυτές θα συνεχιστούν και σε άλλα κομβικά σημεία του Πειραιά. Επιθυμία μας είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας και την εικόνα της πόλης».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας-Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, ανέφερε σε δήλωσή του:«Ως μεγάλη πόλη – λιμάνι είναι εντονότερα τα κυκλοφοριακά προβλήματα. Τέτοιους είδους παρεμβάσεις, οι οποίες και θα συνεχιστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, βελτιώνουν την καθημερινότητά μας. Πιστεύω πως όλοι μαζί, μπορούμε να συμβάλλουμε, σκεπτόμενοι πάντα το κοινωνικό σύνολο και όχι μεμονωμένα».

Video από τις εργασίες: https://bit.ly/3eJteOc

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ