Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επέκταση μετρό: Ξεκινούν σήμερα τα δοκιμαστικά δρομολόγια της Γραμμής 3 για Πειραιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Η έναρξη της λειτουργίας των τριών νέων σταθμών (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο) της Γραμμής 3 του Μετρό πλησιάζει, και σήμερα Τρίτη ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

Όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ, θα υπάρξει τροποποίηση της συχνότητας διεύλευσης των συρμών, λόγω της επέκτασης και την επερχόμενη έναρξη λειτουργίας των τριών νέων σταθμών (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο).

Από σήμερα θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικά δρομολόγια σε κανονική ροή, χωρίς κόσμο προκειμένου οι νέοι σταθμοί να ανοίξουν για το κοινό στο κοντινό μέλλον.

Τα δρομολόγια θα αποβιβάζουν τους επιβάτες στην Νίκαια και θα συνεχίζουν άδεια έως το Δημοτικό Θέατρο, στο πλαίσιο των δοκιμαστικών δρομολογίων. Προς Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 36 λεπτά (από 30 λεπτά) ενώ στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Δημοτικό Θέατρο θα παραμένει αμετάβλητο το 4λεπτο τις ώρες αιχμής.

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται -σύμφωνα με τον σχεδιασμό- να ολοκληρωθούν οι εργασίες στους τρεις νέους σταθμούς του μετρό στον Πειραιά.

Πρόκειται για τους σταθμούς «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», οι οποίοι σύμφωνα με τις προβλέψεις των υπευθύνων, θα αυξήσουν την συνολική επιβατική κίνηση στο δίκτυο του μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ