Ελάτε στην παρέα μας

Πειραιά

Δήμος Πειραιά: Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός για την αντιμετώπιση επιπτώσεων από την κακοκαιρία

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πλήρη ετοιμότητα ήταν χθες η Πολιτική Προστασία καθώς και το σύνολο του μηχανισμού που εμπλέκεται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων του Δήμου Πειραιά προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα και έγκαιρα τις επιπτώσεις των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν σε όλη τη χώρα.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν σε ορισμένα σημεία του Πειραιά πτώσεις πολύ υψηλών δένδρων, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στο Μικρολίμανο λόγω των θυελλωδών ανέμων, η θάλασσα βγήκε στη στεριά, ξεβράζοντας απίστευτες ποσότητες απορριμμάτων και φερτών υλικών.

Τα αρμόδια συνεργεία Καθαριότητας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν γρήγορα , απομακρύνοντας δένδρα που είχαν κοπεί, στην συνέχεια πραγματοποίησαν εκτεταμένο καθαρισμό σε όλο το παραλιακό μέτωπο στο Μικρολίμανο, ενώ τα συνεργεία του τομέα Πρασίνου, προχώρησαν σε κλαδεύσεις και απομάκρυνση δένδρων, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Μεγάλες επίσης ζημιές υπέστησαν όλες οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις στην παραλία Βοτσαλάκια, με τον Ο.Π.Α.Ν. να προχωρά άμεσα σε εργασίες, προκειμένου να είναι άμεσα διαθέσιμα για το κοινό.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του ανέφερα χαρακτηριστικά :

«Ευτυχώς η πόλη μας κρατήθηκε και εχθές όρθια παρά τις μικρές ζημιές από την εντονότατη κακοκαιρία και τους ιδιαίτερα δυνατούς ανέμους. Σε κάποιες περιοχές είχαμε πτώσεις δένδρων, υλικές ζημιές, ενώ το Μικρολίμανο είχε μια εικόνα που παρόμοιά της δεν είχαμε ξαναδεί. Αντιμετωπίζουμε φυσικά φαινόμενα και ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος. Παρόλα αυτά θεωρώ πως δράσαμε άμεσα στο βαθμό των δυνατοτήτων μας, τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου υπερέβαλαν εαυτόν και επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά υπό δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να ελέγξουν τις επιπτώσεις των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Παναγιώτη Ρέππα, ο οποίος ταυτόχρονα έχει και την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας, την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αντωνία Καρακατσάνη, τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκη, καθώς και τις υπηρεσίες του Δήμου που ήταν σε ετοιμότητα και συνέβαλαν καταλυτικά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα και κυρίως αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της έντονης αυτής κακοκαιρίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ