Ελάτε στην παρέα μας

Πειραιά

Δήμος Πειραιά: Ξεκίνησαν τα έργα συντήρησης και εγκατάστασης πρασίνου στις νησίδες κεντρικών οδικών αξόνων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν να εκτελούνται οι εργασίες καθαρισμού και αναβάθμισης του πρασίνου των νησίδων σε κεντρικούς οδικούς άξονες αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Συγκεκριμένα οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στις νησίδες των Λεωφόρων Π. Ράλλη, Λαοδικείας, Σαλαμίνος, Ειρήνης, Δημοκρατίας και Παπανδρέου, στην Ακτή Κονδύλη, στην Ακτή Βασιλειάδη και στην Ηετιώνεια Ακτή και αφορούν:

  • Τη συντήρηση των χώρων  πρασίνου ( κλάδεμα, κούρεμα κ.λπ.) σε όλους τους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς μας.
  • Τον καθαρισμό των χώρων πρασίνου και των πλακόστρωτων επιφανειών των νησίδων, των κόμβων (ισόπεδων και ανισόπεδων), των ρείθρων και την αντικατάσταση των κατεστραμμένων πλακών και ρείθρων.
  • Τη συντήρηση, την άρση των βλαβών και την εξασφάλιση της λειτουργίας του αρδευτικού συστήματος.
  • Την κοπή-εκρίζωση ξερών θάμνων και δέντρων και την αντικατάστασή τους με νέα φυτά αλλά και τη συμπλήρωση φυτών.
  • Τη συμπληρωματική φύτευση νέων φυτών σε νησίδες, όπου έχει υποβαθμιστεί το υπάρχον πράσινο και τη φύτευση εποχιακών και ετήσιων καλλωπιστικών φυτών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά σε δηλώσεις της σχετικά με τα έργα είπε χαρακτηριστικά : «Σύμφωνα με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις και τις οδηγίες και κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, προχωράμε παράλληλα με τα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και στην αισθητική αναβάθμιση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας. Ήδη σε αρκετά σημεία η φύτευση καλλωπιστικών φυτών και λουλουδιών δημιουργεί μια νέα ευχάριστη εικόνα. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι και τη νέα χρονιά θα συνεχίσουμε με εντατικούς ρυθμούς την προσπάθεια για την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών σε όλους τους τομείς, όπως έχουμε δεσμευτεί στους πολίτες».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ