Ελάτε στην παρέα μας

Πειραιά

Δήμος Πειραιά: Δράσεις καθαριότητας – απολύμανσης στο εμπορικό κέντρο καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πειραιά καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου πραγματοποιεί συνεχείς δράσεις καθαρισμού με σκοπό να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρά τα σημεία του Πειραιά που συγκεντρώνεται πλήθος Πειραιωτών και επισκεπτών της πόλης για τις αγορές τους.

Την περίοδο αυτή, στο καθημερινό πρόγραμμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας με εκτεταμένες δράσεις καθαρισμού βρίσκονται ενδεικτικά ο πεζόδρομος της Σωτήρος Διός, η Βασιλέως Γεωργίου και η Ηρώων Πολυτεχνείου.

Συγχρόνως, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες καθημερινά πλένονται και απολυμαίνονται περισσότεροι από 600 κάδοι,αφού πρώτα κολληθεί το ειδικό αυτοκόλλητο, στο οποίο αναγράφεται η ημερομηνία κατά την οποία έγινε το πλύσιμο και η απολύμανση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επισήμανε:

«Στον Δήμο Πειραιά καταβάλλουμε μια μεγάλη προσπάθεια 365 ημέρες τον χρόνο, προκειμένου να είναι η πόλη μας καθαρή, τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές. Αν και η εικόνα του Πειραιά είναι σαφώς βελτιωμένη, δεν εφησυχάζουμε, με την αρμόδια υπηρεσία να προχωρά καθημερινά σε εκτεταμένους καθαρισμούς. Όλες αυτές τις γιορτινές ημέρες εστιάζουμε σε κεντρικά σημεία, καθώς η κίνηση στην αγορά είναι ιδιαίτερα αυξημένη και είναι σημαντικό να είναι οι εμπορικοί μας δρόμοι καθαροί και περιποιημένοι. Σταθερός μας στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των Πειραιωτών και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τις δράσεις καθαριότητας στους δημόσιους χώρους του Πειραιά, σε όλες τις Δημοτικές μας Κοινότητες»

.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Εκτός από την οδοσάρωση, που πραγματοποιείται καθημερινά σε όλες τις γειτονιές της πόλης, το πλύσιμο πεζοδρομίων και δρόμων βρίσκεται στο καθημερινό πρόγραμμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Βρισκόμαστε στο κέντρο του Πειραιά, όπου προχωράμε  σε εκτεταμένους καθαρισμούς, ώστε να είναι καθαρά κατά την επίσκεψη των πολιτών στο εμπορικό μας κέντρο αυτές τις γιορτές. Επίσης, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιείται μία μεγάλη επιχείρηση πλυσίματος και απολύμανσης σε όλους τους κάδους της πόλης μας, σε όλες  τις Δημοτικές Κοινότητες».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ