Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Γ. Γαβρίλης: Η έκρηξη της νεανικής παραβατικότητας στον Πειραιά χρήζει αντιμετώπισης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Γιώργος Γαβρίλης, πρόεδρος της δημοτικής παράταξης “Πειραιάς για όλους” και πρώην αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε σε ανακοίνωσή του πως η έκρηξη της νεανικής παραβατικότητας στον Πειραιά τρομάζει γι’ αυτό και πρέπει να δράσει άμεσα ο ίδιος, με την τοπική αυτοδιοίκηση να αναλαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η παιδική και νεανική παραβατικότητα. Η οικονομική και η υγειονομική κρίση έχουν δημιουργήσει βαθύτατες ρωγμές στον κοινωνικό ιστό και την κοινωνική συνοχή. Η βία μεταξύ και κατά ανηλίκων έχει αυξηθεί ενώ συχνά γεννιέται από την ακροδεξιά ιδεολογία, την ξενοφοβία, το ρατσισμό και την προσπάθεια του δράστη να δείξει υπεροχή σε σχέση με το θύμα. Όποια κι αν είναι η αιτία πρέπει να αναλογιστούμε την ατομική και τη συλλογική μας αντίδραση. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη νεανική παραβατικότητα με ολοκληρωμένο σχέδιο και με στήριξη των υπαρχουσών υπηρεσιών και δομών.

Στην προσπάθεια αυτή κάθε κρίκος της αλυσίδας πρέπει να παίξει το ρόλο του: σχολείο, οικογένεια, πολιτεία. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες.

Αυτό θα γίνει αρκεί να υπερβεί τα στενά όρια των αρμοδιοτήτων της ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας την τοπική κοινωνία. Δημιουργώντας λχ σε κάθε δήμο μια εξειδικευμένη υπηρεσία, στελεχωμένη με το απαραίτητο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχίατροι κλπ) που θα αναλαμβάνει προληπτικές δράσεις (ημερίδες ενημέρωσης σε σχολεία και χώρους μαζικής συγκέντρωσης κατοίκων, χαρτογράφησης θυλάκων εν δυνάμει εκδήλωσης παραβατικότητας) και πρωτοβουλίες στήριξης θυμάτων βίας και bullying και των οικογενειών τους, κινητών μονάδων παρέμβασης στα σχολεία κλπ και μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης ώστε θύματα ή γονείς να ζητούν ανώνυμα υποστήριξη ή συμβουλές από το εξειδικευμένο προσωπικό.

Με δεδομένη την ευεργετική επιρροή του αθλητισμού οι Δήμοι πρέπει να μεριμνήσουν για την αύξηση των χώρων πρασίνου και άθλησης αλλά και να στηρίξουν έμπρακτα τον τοπικό ερασιτεχνικό αθλητισμό”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ