Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Απολύμανση δημόσιων χώρων από τον Δήμο Πειραιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πειραιά εντατικοποιεί τις προληπτικές δράσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Τις προηγούμενες μέρες, με μέριμνα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη απολύμανση σε γειτονιές αλλά και σε κεντρικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα στις πλατείες Πηγάδας, Κοραή, Καρπάθου, καθώς και επί της Παλαμηδίου, περιμετρικά στο Πασαλιμάνι και στην περιοχή των Καμινίων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Οι επιχειρήσεις απολύμανσης συνεχίζονται σε όλη την πόλη, προκειμένου να διασφαλίσουμε στο βαθμό του εφικτού, την προστασία της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού συνόλου. Με δεδομένο ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στον Πειραιά είναι ιδιαίτερα αυξημένος, εντατικοποιούμε από την πλευρά μας τις προληπτικές ενέργειες, απολυμαίνοντας πλατείες, πεζόδρομους, τα δημοτικά μας κτήρια και άλλα στοχευμένα σημεία και στις 5  Κοινότητες του Πειραιά, έτσι ώστε οι δημόσιοι χώροι της πόλης μας να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς. Είμαστε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, παρακολουθούμε στενά το θέμα και καταβάλλουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας κάθε δυνατή προσπάθεια, για την  προστασία της δημόσιας υγείας. Αυτή τη δύσκολη εποχή θα πρέπει όλοι μας και κυρίως όσοι εκφράζουμε δημόσιο λόγο και κατέχουμε θέσεις ευθύνης, να ρίξουμε όλο μας το βάρος στην προστασία της ανθρώπινης ζωής,  στην προστασία  των συμπολιτών μας. Το Τζάνειο νοσοκομείο της πόλης μας πλέον ασφυκτιά και ο Πειραιάς κατατάσσεται στις ιδιαιτέρως επικίνδυνες περιοχές. Δεν  πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχάζουμε, οφείλουμε να είμαστε όλοι προσεκτικοί, να τηρούμε  πιστά όλα τα μέτρα προστασίας και να μην προβαίνουμε σε ενέργειες, που επιβαρύνουν αυτήν την δύσκολη κατάσταση και που κάλλιστα μπορούν να γίνουν σε άλλο μεταγενέστερο και ασφαλέστερο για όλους χρόνο».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, σε δήλωσή του ανέφερε:

«Ο Δήμος Πειραιά υπό την επίβλεψη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στην πόλη του Πειραιά, τηρεί και υλοποιεί με συνέπεια και οργανωμένα, πρόγραμμα που ενδεικτικά περιλαμβάνει απολυμάνσεις κτηρίων δημοτικών σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και διαφόρων δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων. Επίσης, έγιναν περίπου 2.500 rapid test σε εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά, ενώ ανά τακτά διαστήματα εφοδιάζονται όλες οι υπηρεσίες μας με υλικά προστασίας κατά του covid-19».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ