Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Ανακαινίσεις και επισκευές σχολείων στον Πειραιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόκειται να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου

Σε εκτεταμένες εργασίες επισκευών και ανακαίνισης σχολικών κτιρίων της πόλης προχώρησε ο Δήμος Πειραιά, με στόχο την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και τη βέλτιστη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Συγκεκριμένα, το τμήμα σχολικών κτιρίων της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού του Δήμου Πειραιά, υλοποίησε παρεμβάσεις στο 54ο Δημοτικό σχολείο, στο 1ο Ειδικό σχολείο Καμινίων, στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο (Συγκρότημα Τζαβέλλα), στο 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Φαλήρου, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καμινίων, στο 50ο Δημοτικό σχολείο Πηγάδας, στο 18ο Δημοτικό σχολείο και στο 33ο Νηπιαγωγείο (πλ. Πηγάδας).
Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εκτεταμένες εργασίες στους εσωτερικούς, εξωτερικούς και αύλειους χώρους των σχολείων, όπως: επισκευές στεγάστρων, αισθητικές παρεμβάσεις, περιφράξεις γηπέδων κ.α. Μάλιστα στο 50ο Δημοτικό σχολείο Πηγάδας, κατασκευάστηκε ράμπα για άτομα με αναπηρία στην κύρια είσοδο.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως πρόκειται για μια αυτονόητη ενέργεια από τη Δημοτική Αρχή καθώς: «πρωταρχικός μας στόχος είναι οι μαθητές της πόλης μας να φοιτούν σε ασφαλή, λειτουργικά και καλαίσθητα σχολεία». Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως τα σχολικά κτίρια είναι παλιά και με μεγάλα προβλήματα, τονίζοντας πως καταβάλλονται προσπάθειες για την αναβάθμιση τους, παρά τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους. Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε επίσης ότι η ανακαίνιση των σχολικών κτιρίων αποτελεί χρόνιο και δίκαιο αίτημα των υπευθύνων των σχολείων, υπογραμμίζοντας: «θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια επιμονή σε αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να προσφέρουμε καλύτερα σχολεία στα παιδιά μας».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ