Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Παπάγου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον Παπάγο, σήμερα 21 Ιανουαρίου 2024, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Παπάγου, έχοντας πληροφορηθεί για τις προθέσεις του Δήμου Παπάγου, ως προς το ζήτημα στέγασης των Νηπιαγωγείων αυτού, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση και έλαβαν τις ακόλουθες αποφάσεις υιοθετώντας το παρακάτω ψήφισμα:

“Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Παπάγου, αιφνιδιασμένος από τις εξελίξεις στο στεγαστικό ζήτημα των Νηπιαγωγείων του Δήμου Παπάγου και τη διαχείρισή του από αυτόν εκφράζει την ανησυχία του για τις επιπτώσεις των διαφαινόμενων επιλογών στην αξιοπρέπεια, παιδεία και πρόοδο των παιδιών μας.

Η πρόταση του Δήμου για έκτακτα μέτρα στέγασης είναι τουλάχιστον πρόχειρη, δεδομένου του σταθερά αυξανόμενου αριθμού των παιδιών στα σχολεία του Δήμου τα τελευταία χρόνια και της ραγδαίας ανοικοδόμησης της περιοχής, η οποία αναμένεται να προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό οικογενειών. Ειδικά δε η πρόταση του Δήμου για στέγαση τμημάτων νηπιαγωγείων σε ISOBOX είναι πολλαπλά προβληματική. Επιγραμματικά, τίθεται θέμα άνισης μεταχείρισης των παιδιών που φοιτούν στην ίδια τάξη (π.χ. με ποια κριτήρια θα επιλεγούν τα παιδιά που θα μπουν στα ISOBOX;) και θα διαθέτουν αίθουσες δύο ταχυτήτων και υπάρχει μια σειρά πρακτικών και λειτουργικών ζητημάτων τα οποία καθιστούν την επιλογή των ISOBΟX για σχολικές τάξεις παντελώς ακατάλληλη, συγκριτικά με τις υπάρχουσες υποδομές, όπως θέρμανση/κλιματισμός, θόρυβος, κραδασμοί, προαύλιος χώρος, τουαλέτες κ.α., και φυσικά τα συνεπαγόμενα προβλήματα ασφαλείας σε περίπτωση ανάγκης εκκένωσης σε έκτακτη ανάγκη.

Με το παρόν ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΥΜΑΣΤΕ και ζητάμε συμμετοχή στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε αυτό είναι έκτακτο είτε στο προσεχές τακτικό, ανοιχτού στον κόσμο και όχι κεκλεισμένων των θυρών, με στόχο:

• Να διατυπωθούν ρητά και συγκεκριμένα οι προθέσεις του Δήμου για τη στέγαση κάθε Νηπιαγωγείου και ειδικά για τη στέγαση του 3ου τμήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Παπάγου το οποίο την τρέχουσα σχολική χρονιά στεγάζεται στο Παράρτημα στην οδό Αναστάσεως.
• Να μη χρησιμοποιηθεί κανένα ISOBOX ή άλλου είδους υποδομή, διαφορετικού προτύπου από τις υπάρχουσες, ως σχολική αίθουσα.
• Να αιτηθεί ο Δήμος παράταση συζήτησης στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για τη χωροταξική κατανομή των μαθητών, καθώς δε μπορεί να γίνει καμιά τέτοια συζήτηση εφόσον δεν έχει εξασφαλιστεί η ασφαλής και κατάλληλη από πάσης απόψεως στέγαση των νηπιαγωγείων.
• Να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής των σχολείων που έχουν σχεδιαστεί.

Η ΓΣ του 1ου Νηπιαγωγείου Παπάγου ζητά :
• Να μην εγκατασταθούν ISOBOX ή άλλου είδους υποδομή, διαφορετικού προτύπου από τις υπάρχουσες, για τον σεβασμό στην προσωπικότητα του συνόλου των παιδιών των Νηπιαγωγείων, τα οποία προφανώς θα μεταχειριστούν άνισα, φοιτώντας σε εγκαταστάσεις δύο ταχυτήτων.

• Να βρεθεί άμεσα λύση για τη στέγαση των τμημάτων και των υπολοίπων Νηπιαγωγείων του Παπάγου, χωρίς καμία συστέγαση με Δημοτικά ή άλλα σχολεία διαφορετικής βαθμίδας, με την ενοικίαση κατάλληλων και ασφαλών χώρων.

• Άμεση επιτάχυνση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την ανέγερση του 4ου Νηπιαγωγείου και του 4ου Δημοτικού Παπάγου, στο χώρο που έχει καθοριστεί και με διαχρονική ευθύνη των Δημοτικών Αρχών δεν έχουν κτιστεί και λειτουργήσει.
• Το ψήφισμα να δημοσιευθεί στις τοπικές εφημερίδες του Δήμου.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Παπάγου”.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ