Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το ΕΕΑ στα καταστήματα των Δήμων Παπάγου – Χολαργού και Ζωγράφου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις τοπικές αγορές των Δήμων Παπάγου – Χολαργού και Ζωγράφου βρέθηκε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της Δράσης του Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και με την αρωγή των Δήμων, για τη –συμβολική- διανομή υγειονομικού και ενημερωτικού υλικού με σκοπό τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την ευαισθητοποίηση για τη συνέχιση τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Πρωταρχικό ζητούμενο, όπως υπογραμμίστηκε στις συνομιλίες με καταστηματάρχες και εργαζόμενους, είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα, ενώ κοινή συνισταμένη των διαπιστώσεων ήταν ότι η κίνηση τις πρώτες δύο εβδομάδες της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου είναι συγκρατημένη λόγω της κακής ψυχολογίας των πολιτών, της οικονομικής στενότητας αλλά και της κλειστής εστίασης, που επηρεάζει σημαντικά κυρίως τους κλάδους ένδυσης και υπόδησης.

Δήμος Παπάγου – Χολαργού

Νωρίς το πρωί της Τρίτης 20 Απριλίου, τα μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. – συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος, το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Καββαθάς και το μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. κ. Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος– μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, τον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλο και την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Νεολαίας & Προώθησης της Απασχόλησης κ. Μαρία Μουντάκη-Αθανασάκου, επισκέφθηκε το εμπορικό κέντρο του Χολαργού και τις εμπορικές γειτονιές του Δήμου, και μοίρασαν – συμβολικά- μάσκες, αντισηπτικά και ενημερωτικά φυλλάδια για τη σωστή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων.

Στη διάρκεια της περιοδείας, συνομίλησαν με καταστηματάρχες και εργαζόμενους, οι οποίοι μετέφεραν το «μουδιασμένο» ξεκίνημα της αγοράς, αποδίδοντάς το κυρίαρχα στον φόβο τον καταναλωτών και δευτερευόντως στον οικονομικό παράγοντα, ενώ εξέφρασαν την ελπίδα τους ότι όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα η αγοραστική κίνηση θα αυξηθεί.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος ανέφερε σχετικά:  «Επισκεφθήκαμε σήμερα, με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το εμπορικό κέντρο Χολαργού και τις εμπορικές γειτονιές στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού για να πιάσουμε τον παλμό της αγοράς, για να δούμε τις απόψεις των καταστηματαρχών, να συνομιλήσουμε μαζί τους. Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, στηρίζει την τοπική αγορά, βοηθάει και ενισχύει τις αγορές, και θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα και πολύ σύντομα θα ξεπεράσουμε τον κορονοϊό και θα επανέλθουμε σε μία κανονικότητα».

Δήμος Ζωγράφου

Λίγη ώρα αργότερα, στις 12 το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος βρέθηκαν στην αγορά του Δήμου Ζωγράφου, όπου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γιώργο Δημόπουλο και τον Δήμαρχο Ζωγράφου κ. Βασίλη Θώδα, διένειμαν -συμβολικά- υγειονομικό και ενημερωτικό υλικό στα καταστήματα της περιοχής, συζήτησαν με τους επιχειρηματίες της περιοχής για την κατάσταση στην αγορά, τις αγωνίες και τα προβλήματά τους και τούς ενημέρωσαν για τις Δράσεις του Ε.Ε.Α. και της Περιφέρειας Αττικής για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημόπουλος ανέφερε: «Στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας της Περιφέρειας Αττικής μαζί με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σήμερα βρεθήκαμε με τον Δήμαρχο Ζωγράφου στην αγορά του Ζωγράφου, όπου επισκεφθήκαμε τους επαγγελματίες αφενός για να δούμε την κίνηση της αγοράς και αφετέρου για να ενημερωθούν από κοντά όλοι οι επαγγελματίες για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να μπορέσουμε από κοινού να αναζωογονήσουμε την αγορά».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Θώδας δήλωσε: «Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια περιοδεία στα καταστήματα της πόλης μας, μαζί με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Δημόπουλο, να διαπιστώσουμε από κοντά τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας στο Δήμο μας, να δώσουμε κάποιες μάσκες και αντισηπτικά. Μιλήσαμε με τους επιχειρηματίες και ακούσαμε προσεκτικά αυτά που είχαν να μας πουν σε σχέση με την πανδημία και πώς αντιμετωπίζεται από τους συνδημότες μας. Νομίζω ότι σιγά σιγά αρχίζει και ανοίγει η αγορά. Πιστεύουμε πραγματικά ότι θα αλλάξει κάτι τις επόμενες μέρες λόγω των πολλών εμβολιασμών που έχει επιτύχει η χώρα μας και σιγά σιγά θα επανέλθουμε στην κανονικότητα».

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ