Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Συνεδρίαση Επιτροπής του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για τις χαμηλές θερμοκρασίες της 13ης και 14ης Ιανουαρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεδρίασε επιτροπή του Δήμου Παπάγου – Χολαργού την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου για τη λήψη προληπτικών μέτρων, εν όψει των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούσαν το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, και κατέληξαν στην απόφαση το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου το Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού να λειτουργήσει ως θερμαινόμενος χώρος από 10.00 έως 22.00.

Η επιτροπή αποτελούνταν από τον Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο, τους Αντιδημάρχους Μιχάλη Τράκα, Κατερίνα Γκούμα, Χρύσα Παρίση, Θανάση Βαλυράκη, Θανάση Αυγουρόπουλο και Μιμή Ρουφογάλη, τον Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Πολ. Προστασίας Γιάννη Ανδριτσάκη, τον Αναπληρωτή Δ/ντή της Διεύθυνσης Καθαριότητας Γιώργο Θεοχάρη και τον επικεφαλής της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. Στέλιο Φούρναρη.

Επιπλέον, ο Δήμος προέβη σε προληπτικές ενέργειες προς αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και συγκεκριμένα:

  1. Είχε γίνει προμήθεια άλατος αποχιονισμού
  2. Ο Δήμος είχε στη διάθεση του 2 οχήματα φορτωτές JCB, 1 εκχιονιστικό/ αλατιέρα, 1 όχημα εκχιονιστικό, πλήρως λειτουργικά και ελεγμένα.
  3. Είχαν μισθωθεί προληπτικά 2 ειδικά οχήματα UNIMOG για τη χειμερινή περίοδο.
  4. Ήταν (και παραμένει) σε ισχύ η σύμβαση με εταιρία από το μητρώο εργοληπτών, για μηχανήματα έργου σε περίπτωση ανάγκης

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας είχε τεθεί σε επιφυλακή και διατηρούσε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Αττικής, όσο και με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Ελληνική Αστυνομία, Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, Πυροσβεστική)

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ