Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στους εμπνευστές των Δημοτικών Πολυιατρείων Παπάγου-Χολαργού απονεμήθηκαν τα “Βραβεία Περικλέους”

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  του Δήμου Παπάγου – Χολαργού  στο πλαίσιο του θεσμού «Ημέρες Περικλέους». 

Ένας θεσμός  που έχει καθιερωθεί από το 2016, προς τιμήν του Περικλή αλλά και όλης της εποχής που χαρακτηρίζεται ως ο «Χρυσός Αιώνας». Στο όνομα του μεγάλου στρατηγού της αρχαίας Αθήνας και του ηγέτη που έθεσε τις βάσεις για την Δημοκρατία, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού τίμησε σημαντικές προσωπικότητες, απονέμοντάς τους το “Βραβείο Περικλέους”.

Τιμήθηκαν δύο επιστήμονες, με μεγάλη προσφορά στην πόλη μας. Οι γιατροί που ξεκίνησαν τον θεσμό των Δημοτικών Πολυιατρείων, μια  από τις βασικές δομές κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης του Δήμου μας.

  • Ο Παναγιώτης Δεμερτζής, Ιατρός Πνευμονολόγος, Φυματιολόγος, πρώην Διευθυντής της 9ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» και
  • Ο Ευάγγελος Σταθογιάννης, Ιατρός Καρδιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών, πρώην Διευθυντής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Επιλέξαμε να τιμήσουμε δυο ανθρώπους από τον χώρο της επιστήμης, δύο εξέχουσες φυσιογνωμίες της ιατρικής, των οποίων η δράση προσδίδει στην κοινωνική συνύπαρξη ουσιαστικό περιεχόμενο και λειτουργεί ως παράδειγμα. Τους ανθρώπους που ξεκίνησαν τον θεσμό των Δημοτικών Πολυιατρείων στην πόλη μας. Δυο άξιους ανθρώπους , που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στην πόλη μας, χαμηλόφωνα, με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση, με σκοπό το κοινό καλό».

Την εκδήλωση της οποίας την επιμέλεια είχε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ειρήνη Βεντουζά – Παπανικολάου, τίμησαν με την παρουσία τους:

η Υπουργός Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως, η Ταξίαρχος κα Μήτσιου, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας 401, ως εκπρόσωπος των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ,  ο Σμήναρχος κ. Μητσογιάννης, εκπροσωπώντας των Αρχηγό ΓΕΑ, ο Πλοίαρχο κ. Μπέτσος, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό ΓΕΝ, ο Επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Βασίλειος Ξύδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, κ. Κωστόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κεχρής, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων και Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων, του τοπικού τύπου κ.α.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ