Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στηρίζοντας και ενεργοποιώντας Τέσσερις Δράσεις του ελληνικού Δικτύου SDG 17 Greece.

Για τρίτη χρονιά το Δίκτυο SDG 17 Greece, ως ο μοναδικός αυτοδιοικητικός φορέας στην Ελλάδα για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2022, που διεξάγεται μεταξύ 16 και 25 Σεπτεμβρίου 2022, και φέτος έχει κεντρικό μήνυμα “The Power is in Our Hands! Flip the Script”

Ως Δήμος Παπάγου – Χολαργού, φορέας μέλος του Δικτύου SDG 17 Greece, συμμετέχει στη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2022, ενώνει τη φωνή του με το Δίκτυο SDG 17 Greece και τα υπόλοιπα μέλη του, κάνοντας ένα βήμα ακόμα προς τον κοινό μας στόχο: να συνδιαμορφώσουμε τους αυριανούς ενεργούς, υπεύθυνους πολίτες που θα ζουν και θα πράττουν με γνώμονα έναν βιώσιμο πλανήτη και μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Συμμετέχοντας στη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού στηρίζει Τέσσερις Δράσεις του Δικτύου SDG 17 Greece ενεργοποιώντας μαθητές και πολίτες κάθε ηλικίας σε δράση.

 

Δράση 1: «Ενημερώνομαι για τους Στόχους».
Επισκέπτομαι την ιστοσελίδα του Δικτύου SDG17Greece (https://sdg17greece.gr/), ενημερώνομαι για τους στόχους, εγγράφομαι στο newsletter και συμμετέχω στις δράσεις του Δικτύου.

Δράση 2: «Ενεργοποιώ το ψήφισμα για την καθιέρωση της Ελληνικής Εβδομάδας Στόχων»
Μάθε πως: (https://sdg17greece.gr/

 

Δράση 3: «#Flip the Script»
Αναρτώ δύο φωτογραφίες ή ένα video χρησιμοποιώντας το φίλτρο #FlipTheScript για να δείξω πως μπορώ να αλλάξω ή να βελτιώσω καθημερινές δραστηριότητες στη βάση των αρχών των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Δεν ξεχνώ να προσθέσω τα παρακάτω # ώστε να ενώσω την φωνή μου με όλο τον κόσμο

@Δήμος Μέλος

@SDG17Greece,

#FlipTheScript

#GlobalGoals #ForPeopleForPlanet

#KeepingThePromise

#SDGAction

#GlobalGoalsWeek

 

Δράση 4: «Γίνομαι Πρεσβευτής»
Δημιουργώ τις δικές μου δράσεις και γίνομαι Πρεσβευτής των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Χρησιμοποιώ τα social media και την ψηφιακή τεχνολογία ως κανάλια επικοινωνίας και διάχυσης των πρωτοβουλιών μου.

Δεν ξεχνώ να προσθέσω τα παρακάτω # ώστε να ενώσω την φωνή μου με όλο την κόσμο

@Δήμος Μέλος

@SDG17Greece,

#FlipTheScript

#GlobalGoals #ForPeopleForPlanet

#KeepingThePromise

#SDGAction

#GlobalGoalsWeek

 

Η δήλωση Προέδρου Δικτύου SDG 17 Greece, Μαρίνας Σταυράκη Πατούλη, για Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ: «Και φέτος κινητοποιούμε περισσότερα από 100 μέλη του Δικτύου σε δράση, στη βάση του οικουμενικού μηνύματος για το 2022 που καλεί πολίτες, φορείς, μαθητικές κοινότητες να δράσουμε ατομικά και συλλογικά, για να καταφέρουμε ως παγκόσμια κοινότητα να αναστρέψουμε την κλιματική κρίση και να καταπολεμήσουμε τις κοινωνικές διακρίσεις. Κάθε δράση μετράει, κάθε δράση αφήνει το δικό της αποτύπωμα. Έχοντας αυτό ως βάση, καλούμε τα μέλη του Δικτύου να συμμετάσχουν ενεργά στην Εβδομάδα Στόχων προωθώντας την ενημέρωση σχετικά με τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης στις τοπικές τους κοινωνίες και την ενεργοποίηση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο μέσα από έξι δράσεις με επίκεντρο την ενημέρωση, τη διάχυση, την παρέμβαση».

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ