Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Οι ανάγκες της τοπικής αγοράς Παπάγου – Χολαργού συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη με τον Α. Γεωργιάδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Διαδικτυακή συζήτηση με σκοπό τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας διοργάνωσε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής κα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Α’ Αντιπρόεδρος  του ΕΕΑ κ. Γρέντζελος και επιχειρηματίες του Δήμου.

Ήταν μια ιδιαίτερα γόνιμη συζήτηση, με εκπροσώπους διαφορετικών κλάδων, όπως  εστίαση, εμπορικά καταστήματα, πρακτορεία ΟΠΑΠ, σχολές χορού, κ.α. στην οποία καταγράφηκαν ουσιαστικές απόψεις και παρεμβάσεις των επιχειρηματιών.

Στην παρέμβασή του ο Υπουργός δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα στην αγορά», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά το σταδιακό άνοιγμα τη αγοράς με κανόνες.

Επίσης, ξεχώρισε η εισήγηση του κ. Χατζηθεοδοσίου, για τη συνεργασία του Επιμελητηρίου με τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού και για τις κοινές δράσεις με σκοπό την τόνωση των επιχειρήσεων, καθώς και η αναφορά της κας Κεφαλογιάννη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας για τις επιχειρήσεις και για τη δυνατότητα δημιουργίας e-shop.

Σε αυτό το σημείο σημαντική ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού, κ. Ηλία Αποστολόπουλου, ο οποίος έκανε πρόταση προς την Περιφέρεια Αττικής, για  ένταξη των επιχειρήσεων εστίασης σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ και έκανε αναφορά στα μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων από την πλευρά του Δήμου.

Τέλος, από τη συζήτηση προέκυψε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει την 6η, ίσως και την 7η επιστρεπτέα προκαταβολή για τις επιχειρήσεις.

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Μαρία Αθανασάκου – Μουντάκη, τόνισαν πως ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού θα βρίσκεται στο πλευρό των καταστηματαρχών και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που πλήττονται από την πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει ανακύψει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ