Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Παπάγου – Χολαργού: Δράσεις στο πλαίσιο της Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο του χαρακτηρισμού της 25ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού έχει διοργανώσει μία σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σε θέματα Ισότητας.

Αρχικά, έχει αναρτηθεί μαγνητοσκοπημένη παρουσίαση με θέμα  “Ενδοοικογενειακές σχέσεις και συμπεριφορές στην περίοδο του κορωνοιού”, στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=S95VUAou7jg&t=970s

Στη μαγνητοσκοπημένη παρουσίαση περιλαμβάνεται χαιρετισμός του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλία Αποστολόπουλου, με αναφορά στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας.

Ομιλήτριες:

  • Μαρία Δημητριάδου-Καρασιμοπούλου: Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των φύλων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού
  • Ελένη Παζαρζή:  ομότιμη καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Πειραιά
  • Μαριλένα Γερακίνη: Κλινική Ψυχολόγος

Επιπλέον, υπάρχει φωτογραφικό υλικό από την έκθεση της ΧΕΝ Παπάγου,  με θέμα: “Μορφές και εικόνες της βίας κατά των γυναικών”.

Στο ειδικό πεδίο που έχει διαμορφωθεί στην Ιστοσελίδα του δήμου σχετικά με τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ,  δημοσιεύονται στατιστικά στοιχεία για την έμφυλη βία από το  «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ», το οποίο  συνιστά δομή του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων καθώς και αναφορά στο έργο του και συνδέσμους με τους οποίος οι γυναίκες-θύματα βίας μπορούν να επικοινωνήσουν για στήριξη.

Εκτός αυτών, το βράδυ το Δημαρχείο Παπάγου -Χολαργού θα φωτισθεί με πορτοκαλί φως, με τη συνδρομή των Σοροπτιμιστικών Ομίλων Ελλάδας, που έχει καθιερωθεί ως συμβολισμός ενός μέλλοντος φωτεινού και αισιόδοξου  με στόχο την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών .

Τέλος, στα Δημοτικά κτίρια αναρτήθηκε αφίσα με εικαστικό έργο της κ. Δημητριάδου , υπενθυμίζοντας σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά τη φράση : «Μίλα…πριν πετάξουν τα όνειρά σου».

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ