Ελάτε στην παρέα μας

Παλλήνης

Δήμος Παλλήνης: Συνεχίζονται οι δωρεάν μαστογραφίες και τα Τεστ Παπανικολάου

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι δωρεάν εξετάσεις για την έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας στην Παλλήνη.

Οι εξετάσεις είναι προσβάσιμες για όλες τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Παλλήνης.

Είναι ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά, ενώ οι εξετάσεις είναι ακίνδυνες, ανώδυνες και έγκυρες. Πραγματοποιείται μετά από αίτημα του Δήμου Παλλήνης. Διενεργείται από κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Σημαντικό είναι ότι έχει ληφθεί η σχετική έγκριση από τον ΕΟΔΥ. Θα τηρηθούν απόλυτα και αυστηρά, όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

Η μονάδα από τις 19 Απριλίου, βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του 2ου Αθλητικού Κέντρου Γέρακα (Κολυμβητήριο), επί των οδών Γαργηττού και Μιλτιάδου. Θα μεταφερθεί στο Αθλητικό Κέντρο «Γρηγόρης Λαμπράκης», επί της λεωφόρου Μαραθώνος, στην Παλλήνη.

Οι γυναίκες που θέλουν να υποβληθούν στις δωρεάν εξετάσεις, μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο Παλλήνης. Για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, τηλεφωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9.00 έως 14.00. Τηλέφωνα: 2106668888, 2132031610-627-632.

Το πρόγραμμα έχει στόχο να εξεταστούν όλες οι γυναίκες μεταξύ των ηλικιακών ομάδων 25-60 ετών, με Τεστ Παπανικολάου. Οι γυναίκες άνω των 40 ετών, επιπροσθέτως θα εξεταστούν με Μαστογραφία. Ταυτόχρονο σκοπό έχει τον επανέλεγχο των γυναικών, που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα κατά τη προηγούμενη φάση των εξετάσεων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ