Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Παλλήνης: “Πρωτιά” στη χρηματοδότηση για την προστασία των αδέσποτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με το μεγαλύτερο ποσό από όλους τους Δήμους της Αττικής, χρηματοδοτήθηκε για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Παλλήνης, για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Δήμος Παλλήνης θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 7.445,11 € για τις δαπάνες που έκανε για το Πρόγραμμα, εντός του 2020.

Συνολικά, ο Δήμος δαπανά πάνω από 70.000 ευρώ κάθε χρόνο για την προστασία των αδέσποτων ζώων, υλοποιώντας σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο και εθελοντές, οργανωμένες δράσεις εμβολιασμού, στείρωσης, αποπαρασίτωσης, αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών (π.χ τροχαίων), θεραπείας τους κ.λ.π.

Επιπλέον, έχει υπό παρακολούθηση και έλεγχο περίπου 1.800 ζώα τα οποία έχουν σημανθεί, καταγραφεί, εμβολιαστεί και τους έχουν παρασχεθεί κάθε είδους κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως για την διευκόλυνση των σκοπών του προγράμματος διαθέτει την εφαρμογή “Get a Pet” https://pallini.getapet.gr/ όπου καταχωρούνται τα αδέσποτα ζώα, τηρείται μητρώο για αδέσποτα και υιοθετημένα ζώα, το κτηνιατρικό τους ιστορικό και άλλες ευκολίες καταγραφής και διαχείρισης τους. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι και η κοινωνική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών, που ολοκληρώνεται με την υιοθεσία των ζώων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ