Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Βρέθηκε κρούσμα κορωνοϊού στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Παλλήνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Δήμος Παλλήνης από τη Διεύθυνση του 2ου Ενιαίου Λυκείου και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό του Σχολείου.

Όπως αναφέρεται, ο εκπαιδευτικός, από την Τρίτη 15/9, είχε ενημερώσει, ότι, μέλος του περιβάλλοντος του, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και αμέσως του ζητήθηκε να αποχωρήσει από το Σχολείο και να υποβληθεί σε τεστ, όπως και έκανε.

Το αποτέλεσμα του τεστ (16/9) ήταν αρνητικό. Ο εκπαιδευτικός επέλεξε να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες και δεν επέστρεψε στο Σχολείο.

Την Παρασκευή 18/9, ενημέρωσε την Διεύθυνση του Σχολείου, ότι, σε νέο τεστ που υποβλήθηκε, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σε επικοινωνία με τον Δημόσιο Οργανισμό Υγείας, θεωρήθηκαν ως στενές επαφές οι μαθητές του τμήματος Γ-Οικονομίας 1, στην αίθουσα του οποίου, σύμφωνα με την Διεύθυνση του Σχολείου, ο εκπαιδευτικός είχε μπει μόνο για 2 ώρες την Δευτέρα 14/9 τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις, και ενώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τεστ που υποβλήθηκε, δεν ήταν ακόμη φορέας του ιού.

Η Διεύθυνση του Σχολείου προχώρησε στις διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ ενώ με απόφαση της οικείας Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης αναστέλλεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου η λειτουργία του τμήματος Γ1-Οικονομίας.

Επίσης, η Διεύθυνση ενημέρωσε τις οικογένειες των μαθητών ενώ ζητήθηκε από τους καθηγητές να προβούν σε προληπτικά τεστ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ