Ελάτε στην παρέα μας

Παλλήνης

«Έξυπνες» γωνιές ανακύκλωσης αποκτά ο Δήμος Παλλήνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Δυο ακόμη αναπτυξιακά σχέδια που μελετήθηκαν από τον Δήμο Παλλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Αντώνης Τρίτσης», με Αποφάσεις που υπέγραψε ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στις 29 Ιουνίου 2022 και ανοίγει πλέον ο δρόμος για την υλοποίηση τους.

Πρόκειται για το πρόγραμμα της Ηλεκτροκίνησης και το έργο των «Έξυπνων» Γωνιών Ανακύκλωσης, που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου με τον Αν. ΥΠΕΣ, Στέλιο Πέτσα.

Με τις νέες χρηματοδοτήσεις, ο συνολικός προϋπολογισμός των αναπτυξιακών έργων του Δήμου Παλλήνης που εντάχθηκαν, έως τώρα, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», φτάνει στα 7,9 εκατ. ευρώ. Προηγήθηκαν οι εντάξεις του «έργου ανάπλασης του Ρέματος Παναγίτσας και των «μελετών ωρίμανσης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» του Δήμου Παλλήνης.

Ειδικότερα, τα νέα προγράμματα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», είναι τα εξής:

Α: «Ολοκληρωμένες δράσεις ηλεκτροκίνησης», προϋπολογισμού 1.803.580 ευρώ, που περιλαμβάνει την προμήθεια των 10 πρώτων ηλεκτρικών δημοτικών οχημάτων και των 10 πρώτων σταθμών φόρτισης, με τα οποία ο Δήμος Παλλήνης, εισέρχεται στην εποχή της Ηλεκτροκίνησης, μειώνοντας δραστικά την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων και την ρύπανση του περιβάλλοντος.
Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Παλλήνης προωθεί το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) για τη χωροθέτηση σταθμών φόρτισης σε όλη την πόλη. Ήδη, ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του Σχεδίου και σύντομα θα ανακοινωθούν οι ακριβείς θέσεις των Σταθμών.

Β: «Έξυπνες» Γωνιές Ανακύκλωσης, προϋπολογισμού 882.232,72 ευρώ που περιλαμβάνει την δημιουργία 10 «Έξυπνων» Γωνιών Ανακύκλωσης με 12 θέσεις, την προμήθεια ειδικού οχήματος συλλογής και τη δημιουργία της κεντρικής πλατφόρμας παρακολούθησης.

Με την υλοποίηση του έργου, αλλά και σε συνδυασμό με την κατασκευή του Κεντρικού Πράσινου Σημείου, για το οποίο έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ο Δήμος Παλλήνης καθίσταται πρωτοπόρος στην ανάπτυξη εκτεταμένου δικτύου ανακύκλωσης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ