Ελάτε στην παρέα μας

Παλαιού Φαλήρου

«Ψυχική Υγεία & Διατροφή»: Σημαντική εκδήλωση στο Παλαιό Φάληρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημοτική επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όπου ειδικοί και επιστήμονες αναφέρθηκαν στο θέμα : «Ψυχική Υγεία & Διατροφή».
Ανοίγοντας την εκδήλωση, η Πρόεδρος της επιτροπής, Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Ζάγκα, αναφέρθηκε και ανέλυσε την σύγχρονη πραγματικότητα και πως ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιβαρύνει τη συμπεριφορά, την καθημερινότητα και τις συνήθειες όλων μας, καθώς και στο έλλειμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υπάρχει για αυτά τα θέματα.
Στη συνέχεια ο ψυχολόγος Αχιλλέας Υφαντίδης και η κλινική Διαιτολόγος & Διατροφολόγος Μαρία Νικολάου, ενημέρωσαν για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και δυνατότητες που έχουν αναπτυχθεί όσον αφορά το πρόβλημα, ενώ ο Ολυμπιονίκης, καθηγητής φυσικής αγωγής και επικεφαλής του κέντρου Παχυσαρκίας & Διατροφικής Αγωγής, Χρήστος Παπανικολάου, αναφέρθηκε στην πρωτοποριακό πρόγραμμα που λειτουργεί ήδη από τον Μάρτιο του 2013 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο και παρέχει δωρεάν υποστήριξη, ενημέρωση και έλεγχο της παχυσαρκία για όλους τους Δημότες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έως σήμερα πάνω από 2.000 Δημότες έχουν απευθυνθεί στο Κέντρο χωρίς να υπολογισθούν και οι δράσεις ενημέρωσης σε σχολεία και μαζικούς φορείς της πόλης.
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τους μουσικούς του Ωδείου Παλαιού Φαλήρου ενώ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ