Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Σημαντικά έργα και παρεμβάσεις στα σχολεία του Παλαιού Φαλήρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Για μια ακόμα χρονιά ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σχεδίασε και υλοποίησε ένα σημαντικό πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολικών υποδομών της Πόλης με στόχο την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Πέρα από την προγραμματισμένη ετήσια συντήρηση των σχολικών κτιρίων ( η οποία περιελάβανε το εξωτερικό και εσωτερικό βάψιμο στο 6Ο νηπιαγωγείο , το εσωτερικό βάψιμο στο 4Ο γυμνάσιο, το εσωτερικό βάψιμο στο 4Ο νηπιαγωγείο και μικροεπισκευές σε αίθουσα στο 6Ο Δημοτικό), άλλα δύο προγράμματα τα οποία εκπονήθηκαν και υλοποιήθηκαν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες προκειμένου τα σχολεία να αποδοθούν καθαρά, συντηρημένα και λειτουργικά προς χρήση από την σχολική κοινότητα.
Ειδικότερα, το έργο «Διαμόρφωση αύλειων χώρων 2ου και 6ου Δημοτικού, 5ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου» περιελάβανε τις εξής εργασίες:
• Στο 6Ο Δημοτικό διαμόρφωση ενός γηπέδου μπάσκετ και ενός βόλεϊ
• Στο 2ο Δημοτικό διαμόρφωση ενός γηπέδου μπάσκετ και περιμετρικά το σύνολο της αυλής
• Στο 1Ο Λύκειο διαμόρφωση ενός γηπέδου μπάσκετ και ενός βόλεϊ
• Στο 5ο Γυμνάσιο διαμόρφωση ενός γηπέδου μπάσκετ (με ειδική προετοιμασία στην υπόβαση λόγω προβλήματος με ριζικό σύστημα που εξαπλωνόνταν στην αυλή δίπλα από το χώρο άθλησης ) και διαμόρφωση ενός γηπέδου βόλεϊ.
Παράλληλα δρομολογήθηκε και το έργο «Εξωραϊσμός όψεων σχολικών συγκροτημάτων» με παρεμβάσεις :
• Στο σχολικό συγκρότημα της Ναιάδων και ειδικά στο νέο κτίριο που περιλαμβάνει το 90 Νηπιαγωγείο, το 1Ο Δημοτικό και το 1ο Λύκειο και
• Στο σχολικό συγκρότημα της Κοψαχείλας και ειδικά το 2Ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης με αφορμή τις σχετικές εργασίες τόνισε πως:
«όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος προσπαθούμε και τελικά το καταφέρνουμε οι σχολικές μας υποδομές να ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους, την ασφάλεια τους και την καλαισθησία τους. Και όλα αυτά χάρη στην άριστη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου μας με την σχολική κοινότητα, μια συνεργασία που έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά και διαχρονικά. Από πλευράς μου θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως όλους τους τεχνικούς και τα συνεργεία που εργάστηκαν εντός του καλοκαιριού και κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εργασίες, ελαχιστοποιώντας την όχληση των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
Μετά την ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα Φιλόδημος II του Υπουργείου Εσωτερικών, ποσού 202.450 € και συμπληρώνοντας από ίδιους πόρους 92.000 €, στου επόμενους μήνες θα δημοπρατηθεί ώστε να αρχίσει η υλοποίηση του, που περιλαμβάνει απαιτούμενες παρεμβάσεις στους αύλειους χώρους του 4ου , 5ου & 11ου Δημοτικού καθώς και στο 4ο Γυμνάσιο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ