Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Πρωτιά για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Aπονομή βραβείων του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Στιγμές από την ιστορία των σχολείων»

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου  Γιάννης Φωστηρόπουλος, παραβρέθηκε ως επίσημος προσκαλεσμένος στην τελετή απονομής των βραβείων του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Στιγμές από την ιστορία των σχολείων» που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου είχε την χαρά να βραβεύσει την ομάδα του 4ου  Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου, για την συμμετοχή της και την διάκριση της στον διαγωνισμό με το 1ο Βραβείο της κατηγορίας που συμμετείχε.

Το βραβείο παρέλαβαν οι δύο επιβλέπουσες δασκάλες της δράσης  Έλενα Μπατάκη και Κωνσταντίνα Κουβέλη καθώς και 8μελής ομάδα παιδιών του σχολείου από τα τμήματα Ε1 και Β1 ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο πέρσι είχε κατακτήσει την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, όλου του διαγωνισμού.


Στη σημαντική αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Υφυπ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής στον τομέα Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος, η Πρόεδρος του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού Ε. Κανταρτζή, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και πλήθος κόσμου.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια, με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοϊστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις, μέσα από τις οποίες αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους, την σχέση της σχολικής κοινότητας με την τοπική κοινωνία και την καθημερινή προσπάθεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος με αφορμή την εκδήλωση δήλωσε τα εξής :«Απολαύσαμε σήμερα τις δημιουργίες των μαθητών μας από όλη την Ελλάδα αλλά και την Ομογένεια, που αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους άλλοτε με συγκινητικό τρόπο και άλλοτε με χιούμορ, μα πάντα, δείχνοντας την αγάπη τους στο σχολειό τους και στους δασκάλους τους. Πολλές από τις ταινίες θα μπορούσαν να σταθούν ακόμη και σε μεγάλα φεστιβάλ καθώς ξεχωρίζουν για το ταλέντο και την ευαισθησία των μικρών δημιουργών. Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου που με ξεχωριστό τρόπο ανέδειξαν την δική τους σχολική κοινότητα και την ιστορία του σχολείου τους από το 1937 έως σήμερα.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ