Ελάτε στην παρέα μας

Παλαιού Φαλήρου

Πλήθος κόσμου στο Παλαιό Φάληρο:”Λέσβος, μια κοιτίδα πολιτισμού μες το Αιγαίο”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από το κοινό πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Λέσβος, μια κοιτίδα πολιτισμού μες το Αιγαίο”, στην παραλία του Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κ. Νίκος Ζούρος, παρουσίασε: «Το Απολιθωμένο Δάσος και τα γεωλογικά μνημεία του νησιού διηγούνται τη δημιουργία του Αιγαίου».
Επίσης προβλήθηκαν βίντεο με τον τόπο καταγωγής κάθε διοργανωτή Συλλόγου καθώς επίσης, βίντεο για τις διάφορες μορφές τουρισμού και τον πνευματικό πλούτο του νησιού.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από πολυπληθή χορωδία (70 ατόμων). Συγκεκριμένα από τη χορωδία της Νέας Ιωνίας , αλλά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Αγίας Παρασκευής “Χοροταξιδευτές”. Συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Πολιχνιατών Αθήνας και του Παγγεραγωτικού Συλλόγου της Αθήνας. Ακολούθησε γλέντι με Μυτιληνιά παραδοσιακή ορχήστρα( Βαγγέλης Σαραντίδης- Πάνος Βέργος-Ανδρέας Παπάς-Ιγνάτιος Σαραντίδης ), και κέρασμα με παραδοσιακά προϊόντα του νησιού.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθηνε ο Δήμαρχος Παλιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου κ. Εμμανουήλ Αρμένακας (εκπροσωπούσε τον Δήμαρχο της Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό), ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παλιού Φαλήρου, Λέσβιος την καταγωγή (και συντονιστής της εκδήλωσης από πλευράς Δήμου Παλαιού Φαλήρου) κ. Γεώργιος Ασημακόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος και μας μίλησε για μια πρωτοβουλία που ξεκινάει σε σχέση με το μαθητικό τουρισμό και τη Λέσβο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός του ΓΕΣ – Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα Αγγελική Σαραντινού, ο πρώην βουλευτής Στράτος Κόρακας, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ κ. Σταμάτης Μαλέλης, ο καρδιοχειρουργός κ. Στρατής Παττακός,o καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Στράτος Παπαδημητρίου, εκπρόσωπος της οικογένειας Βαρβαγιάννη, εκπρόσωπος της οικογένειας Μυστακέλλη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δήμου Παλαιού Φαλήρου κ. Ρήγας Τζαμτζής, ο πρόεδρος της ΟΛΣΑ κ. Λασκαρίδης, η πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του Δήμου Παλαιού Φαλήρου κα Μαρία Μιχαλοπούλου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ