Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Η Φλόγα της Aγάπης στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Φλόγα της Αγάπης, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, περνάει από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής, για να καταλήξει στο τέλος, στην πόλη όπου φιλοξενεί την Αμφικτιονία. Έτσι  λοιπόν η Φλόγα, στις 7 Οκτωβρίου 2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 7:00μ.μ., πέρασε και από το Παλαιό Φάληρο.

Την Φλόγα της Αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης της 19ης Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, ο Δήμαρχος της Πόλης Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας Γιάννης Αρκουμάνης,  μαζί με εθελοντές, εκπροσώπους συλλόγων και φορέων της Πόλης.
Με μια λιτή και συγκινητική τελετή (λόγω των περιορισμών του covid-19), το Παλαιό Φάληρο έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, αναδεικνύοντας την εθελοντική προσφορά της αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων.

Παρότι πάλι και φέτος, οι διοργανωτές της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας είχαν να αντιμετωπίσουν τις ειδικές συνθήκες λόγω της πανδημίας, η Φλόγα «δεν έσβησε» και η δράση πραγματοποιήθηκε κανονικά ευαισθητοποιώντας τις τοπικές κοινωνίες στην αιμοδοτική συνείδηση και προσφορά, φθάνοντας και στην πόλη του Παλαιού Φαλήρου.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας Γιάννης Αρκουμάνης, υποδέχτηκαν τη Φλόγα από αντιπροσώπους του  Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και την εκπρόσωπο της ΠΟΣΕΑ  Αθηνά Εξάρχου και επισήμαναν ότι «τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, όπου τα αποθέματα σε αίμα έχουν μειωθεί δραματικά, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου λειτούργησε αποτελεσματικά και διοργάνωσε  ασφαλείς εθελοντικές αιμοδοσίες με μεγάλη συμμετοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ