Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Δωρεάν μαθήματα διαδικτυακών & ψηφιακών ικανοτήτων με πιστοποίηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης, διοργανώνει  δωρεάν μαθήματα ψηφιακών και διαδικτυακών δεξιοτήτων με πιστοποίηση, τόσο για επαγγελματική όσο και για προσωπική ανάπτυξη, για δημότες μεταξύ 15 και 30 ετών, που πληρούν τουλάχιστον μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Είναι άνεργοι ή μερικώς απασχολούμενοι
  • Ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
  • Ανήκουν σε οικογένεια με μέλη που είναι άνεργα ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
  • Δικαιούνται οι ίδιοι ή η οικογένειά τους επίδομα πρόνοιας

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (έργο EDESIGN), κάθε κύκλος μαθημάτων θα έχει συνολικό χρόνο διδασκαλίας 30 ωρών και θα ολοκληρώνεται με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μίας ψηφιακής ιδέας των συμμετεχόντων (π.χ. πιλοτικό e-shop, ιστοσελίδα, κ.α.).

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται online ή δια ζώσης (εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες), σε μικρές ομάδες, που θα συσταθούν με το κλείσιμο των δηλώσεων ενδιαφέροντος.

Τα δια ζώσης μαθήματα (όταν θα επιτραπούν), εφόσον συμπληρωθούν οι απαραίτητοι συμμετέχοντες, θα πραγματοποιηθούν σε υποδομές του Δήμου, σε ώρες και μέρες που θα ορισθούν σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες .

O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος όρισε υπεύθυνο για την δράση τον Αντιδήμαρχο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ΚΕΠ & Ανάπτυξης Ψηφιακής Πολιτικής  Κωνσταντίνο Χαρδαβέλλα,   ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου (213 2020333 & [email protected])  έως τις 22/04/2021. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ