Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Γιάννης Φωστηρόπουλος: “Φάρος” για τα νιάτα του Παλαιού Φαλήρου η Ήβη Αθανασιάδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη της Ήβης Αθανασιάδου, της μαθήτριας που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από τα Γερμανικά στρατεύματα την ημέρα της αποχώρησής τους από την Αθήνα, τέλεσε ο δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Πλατεία Φλοίσβου) στο μνημείο που έχει κατασκευαστεί προς τιμή της – έναντι Εθνικής Τράπεζας – με στόχο η θυσία της να προβάλλεται ως φωτεινό παράδειγμα γενναιότητας και φιλοπατρίας για τη νεολαία και τους Φαληριώτες.
Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής κατέθεσε στεφάνι ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος παρουσία Δημοτικών Συμβούλων, μαθητών και δημοτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου για απόδοση τιμής και μνήμης .
Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του και απευθυνόμενος στους παρόντες μαθητές  χαρακτήρισε « τη γενναιότητα της Ήβης Αθανασιάδου  φάρο για τα νιάτα του Παλαιού Φαλήρου και πηγή έμπνευσης , ευαισθητοποίησης και συμμετοχής για τα προβλήματα της εποχής μας» ενώ ακολούθως τον λόγο πήρε ο Φαληριώτης δικηγόρος και Πρόεδρος του Αρχείου Ιστορίας Παλαιού Φαλήρου  Βασίλης Χατζηκωνσταντίνου  ο οποίος αναφέρθηκε στο  ιστορικό του άδικου χαμού της Ήβης Αθανασιάδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ