Ελάτε στην παρέα μας

Παλαιού Φαλήρου

Βιβλιοπερίπατος… στη γνώση  στο  Παλαιό Φάληρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο 1Ος Βιβλιοπερίπατος  στο Παλαιό Φαλήρο ήταν μια νέα, σημαντική δράση της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με στόχο οι συμμετέχοντες και κυρίως τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα  να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως… να βρεθούν μεταξύ τους!

Ήταν μια όμορφη βόλτα στο Παλαιό Φάληρο των γραμμάτων, του βιβλίου, της τέχνης και της ιστορίας και περιελάμβανε γνωστά και άγνωστα σημεία τα οποία το φαληρικό κοινό και κυρίως τα παιδιά δεν έχουν  συχνά την ευκαιρία ή τον χρόνο να γνωρίσουν από κοντά.

Η βόλτα πέρασε από κεντρικά βιβλιοπωλεία της Πόλης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου  και κατέληξε στο Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη δίνοντας την δυνατότητα στα παιδιά να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και αποσπάσματα από παιδικά βιβλία και τους δημιουργούς τους, να ξεναγηθούν στα σημαντικά έργα αγιογραφίας του Κ. Παρθένη που κοσμούν τον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου και να συμμετέχουν σε αφήγηση και διαδραστικά παιχνίδια στο Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ