Ελάτε στην παρέα μας

Παιανίας

Δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ο Δήμος Παιανίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με στόχο την στήριξη του πολίτη, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ο Δήμος Παιανίας ίδρυσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο μπορούν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του δήμου που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι οποίοι λαμβάνουν μηνιαίως τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής &καθαριότητας, βιβλία και παιχνίδια.

Η διανομή πραγματοποιείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και κατ΄ οίκον για τους συμπολίτες μας που έχουν προβλήματα υγείας και χρήζουν ειδικής βοήθειας.

Οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, έχουν την δυνατότητα να λάβουν είδη ένδυσης και υπόδησης.

Μετά από σχετική πρόσκληση οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Την τελική κατάσταση των δικαιούχων καταρτίζει για λόγους διαφάνειας η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου των αιτήσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου προέρχονται από τον προϋπολογισμό του Δήμου Παιανίας, από δωρεές επιχειρήσεων, φορέων, συλλόγων και πολιτών.

Κατά το Πάσχα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Εορταστική Διανομή, στην οποία εκτός από την πλούσια σακούλα με τρόφιμα, μοιράστηκε στους ωφελούμενους αρνί, είδη προσωπικής υγιεινής & καθαριότητας και για τα τέκνα των ωφελούμενων δόθηκαν λαμπάδες, τσουρέκια, σοκολάτες & παιχνίδια.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ