Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το φλουρί «έπεσε» στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κάλαντα και μελωδίες από τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη με υπό τη Διεύθυνση της Βανέσας Καλκάνη, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας , τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου.

Το φλουρί ήταν μια εικόνα αγιογραφίας που φιλοτέχνησε το τμήμα Αγιογραφίας της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου και η χαρά μεγάλη γιατί «έπεσε» στο κομμάτι του Δήμου.

 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή ημέρα είναι αφετηρία της συλλογικής προσπάθειας να φέρουμε την πόλη ένα σκαλοπάτι πιο πάνω, να υποστηρίξουμε την μετεξέλιξη της με περισσότερα σύγχρονα μέσα και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα της με παρεμβάσεις που αποδεδειγμένα θα υπηρετούν τον πολίτη και τις βασικές ανάγκες του. Σ΄αυτή την προσπάθεια  συμμέτοχοι είμαστε όλοι ανεξαιρέτως. Οι Δημότες, οι συλλογικοί φορείς, οι εργαζόμενοι στο Δήμο μας, εμείς ως Δημοτική Αρχή και το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων που συνθέτουν το Δημοτικό Συμβούλιο. Σ΄αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς, θα μείνω βαθιά προσηλωμένος σε αυτή την αρχή, η πόλη μάς χρειάζεται όλους και ασφαλώς της αξίζει αυτή η τιμή».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη τίμησε με τιμητική πλακέτα τον απερχόμενο Δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη για τα 29 χρόνια της προσφοράς του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι δυο μαζί ανέβηκαν στο Γραφείο Δημάρχου όπου και έγινε ποδαρικό με το παραδοσιακό ρόδι που πρόσφερε ο Γιώργος Ιωακειμίδης στον Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνο Μαραγκάκη.

 

 

 

 

 

Ο κ. Γιώργος Ιωακειμίδης φανερά συγκινημένος τόνισε:

«Είμαι από τους ευλογημένους ανθρώπους που μου δόθηκε η δυνατότητα να κάνω αυτό που περισσότερο απ’ όλα ήθελα στη ζωή μου: Να γίνω Δήμαρχος της πόλης μου και όχι μία ή δύο φορές αλλά επτά συνεχόμενες. Έγινα ο μακροβιότερος Δήμαρχος Ρέντη, ο μακροβιότερος Δήμαρχος Νίκαιας και ο πρώτος του ενιαίου πλέον Δήμου. Νιώθω ιδιαίτερα ευλογημένος γι’ αυτό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος και σπουδαιότερος ρόλος απ’ αυτόν. Ένιωσα όμως ότι κουράστηκα, ότι δε θα μπορούσα να είμαι το ίδιο αποδοτικός για την πόλη και έτσι αποφάσισα να κλείσω αυτόν τον κύκλο. Πάρα πολύ δύσκολη απόφαση, έπρεπε να αλλάξω δέρμα χρειάστηκα χρόνο για να το αποφασίσω και ακόμα με πονάει αλλά έτσι έπρεπε να γίνει. Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο Δήμαρχο και όπου με χρειαστεί θα είμαι κοντά του».

 

Στην κοπή πίτας εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους παραβρέθηκαν βουλευτές της περιοχής και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στον Αγ.Ι. Ρέντη θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Ι.ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ(Μπιχάκη 8) μετά τη Δοξολογία για τον Καθαγιασμό των Υδάτων στον Ιερό Ναό Αγ.Ι. Προδρόμου. Συμμετέχει το Μουσικό Τμήμα Ρέντη του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη και το Γυναικείο Τμήμα Χορωδίας Νίκαιας με Χοράρχη  τον κ. Μάκη Κασφίκη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ