Ελάτε στην παρέα μας

Νίκαιας - Άγιου Ιωάννη Ρέντη

«Το Άλσος Ανήκει σε όλους» στον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

Mε γενικό σύνθημα «Το Άλσος Ανήκει σε όλους» ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη προσκαλεί μικρούς μεγάλους στη γιορτή περιβαλλοντικής ευιασθητοποίησης που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου σε έναν από τους ελάχιστους “πνεύμονες” πρασίνου του Λεκανοπεδίου Αττικής, στο Άλσος Αγ. Φιλίππου, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 10:00 το πρωί.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Καθ’ ολη τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιούμε εκδηλώσεις που στόχο έχουν να ενεργοποιήσουν τη συλλογική συνείδηση σε θέματα περιβάλλοντος. Δεν απευθυνόμαστε στους δημότες μας με στεγνά και τυποποιημένα οικολογικά μηνύματα αλλά μέσα από έναν οργανωμένο σχεδιασμό γεφυρώνουμε το κενό μεταξύ σκέψης και δράσης. Μ’αυτό τον τρόπο δίνουμε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γίνουν μέρος αυτής της γιορτής και να αισθανθούν τη χαρά της συμμετοχής».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και αφορούν στην δενδροφύτευση με φυτά που προέρχονται από το φυτώριο του Δήμου, τον καθαρισμό του χώρου από ξερά χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια, όπως επίσης μικρές επισκευές στην παιδική χαρά, αντικατάσταση μικρών καλάθια απορριμμάτων.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η εταιρεία ΠΕΙΦΑΣΥΝ, που θα προσφέρει τα γάντια που θα χρησιμοποιήσουν οι συμμετέχοντες για τις δραστηριότητες που θα επιλέξουν, ενώ η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων θα είναι παρούσα με τις δικές της δράσεις. Για τους μικρούς φίλους θα υπάρχουν πολλά προσκοπικά παιχνίδια τα οποία θα συντονίσει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και η εταιρεία PANDA family park θα έχει τοποθετήσει φουσκωτά παιχνίδια σε ειδικούς χώρους για την διασκέδασή τους. Τέλος, για όλους τους συμμετέχοντες η εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα προσφέρει εμφυαλωμένα νερά και η Γ’ Λαϊκή Πειραιά θα προσφέρει φρούτα εποχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ