Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε τροχιά ανακατασκευής η κατασκήνωση της Ιεράς Μητρόπολης Νικαίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμη ένα κρίσιμο βήμα προς την ολοκλήρωση του έργου για τη βελτίωση των υποδομών της κατασκήνωσης Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας που φιλοξενεί κάθε χρόνο 1000 παιδιά άπορων οικογενειών, έγινε με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Το έργο χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους από την Περιφέρεια Αττικής και έχει προϋπολογισμό 781.200,00 ευρώ. Σκοπός του είναι η αντιμετώπιση των φθορών και καταστροφών που έχουν προκύψει λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, παλαιότερων θεομηνιών αλλά και λόγω ελλιπούς συντήρησης. Πέρα από αυτά προβλέπεται και η μερική αναβάθμισή της προκειμένου να λειτουργήσει με πλήρη ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης έρχεται σε συνέχεια της μελέτης που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής με 43.000,00 ευρώ, κατόπιν ανταπόκρισης του Περιφερειάρχη Αττικής σε σχετικό αίτημα της Ι.Μ. Νίκαιας, στο οποίο αναφέρονταν η αναγκαιότητα αποκατάστασης των σοβαρών προβλημάτων που παρουσιάζουν οι υποδομές της πρότυπης παιδικής κατασκήνωσης, ο οποίος και είχε δεσμευτεί ότι η Περιφέρεια Αττικής πέραν της εκπόνησης της αναγκαίας τεχνικής μελέτης θα χρηματοδοτήσει και τις εργασίες που θα προσδιοριστούν.

Οι εργασίες για την αναβάθμιση των παιδικών κατασκηνώσεων Ι. Μ. Νίκαιας

Η κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας, στην οποία γίνεται η βελτίωση των υποδομών, βρίσκεται στη Θέση «Πράρθι» του Δημοτικού Διαμερίσματος Στεφάνη Δερβενοχωρίων του Δήμου Τανάγρας του Νομού Βοιωτίας. Λειτουργεί σε ιδιόκτητη έκταση 60 στρεμμάτων για πάνω από 30 χρόνια και φιλοξενούνται πάνω από 1.000 νέοι από τους επτά Δήμους που ποιμαίνει (Περάματος, Κερατσινίου -Δραπετσώνας, Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω & Χαϊδαρίου). Επιπλέον, η κατασκήνωση φιλοξενεί νέους Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που προέρχονται από τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά οικογένειες των παραπάνω Δήμων.

Ειδικότερα οι εργασίες αφορούν στους υπάρχοντες χώρους δραστηριοτήτων των κατασκηνωτών, για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της κατασκήνωσης κατά την περίοδο λειτουργίας της.

Οι χώροι στους οποίους επικεντρώνεται η μελέτη είναι:
• Είσοδος κατασκήνωσης
• Γήπεδο ποδοσφαίρου
• Γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ
• Γήπεδο μπάσκετ
• Κολυμβητήριο – χώρος πισίνας
• Χώρος πρασίνου στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας
• Συγκεκριμένες επεμβάσεις σε κάποιους οικίσκους και κυρίως στον οικίσκο Νο 21
• Χώροι υγιεινής
• Ανάπλαση περιπάτου περιφερειακού δρόμου εντός της κατασκήνωσης που οδηγεί στο χώρου του προαυλίου

Στους ανωτέρω χώρους έχουν προβλεφθεί να πραγματοποιηθούν οι επεμβάσεις βελτίωσης και αποκατάστασης καθώς και η αποκατάσταση του συστήματος πυρόσβεσης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ