Ελάτε στην παρέα μας

Νίκαιας - Άγιου Ιωάννη Ρέντη

Προσβάσιμα σε ΑμεΑ τα σχολεία του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ράμπες πρόσβασης και σύγχρονους χώρους υγιεινής για ΑΜΕΑ , εξοπλίζει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη τα σχολεία της πόλης.

Μετά τη σχετική μελέτη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, το συγκεκριμένο έργο συνολικού προϋπολογισμού 273.000€, εγκρίθηκε και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Το έργο έχει δημοπρατηθεί και οι εργασίες θα ξεκινήσουν έως το τέλος του Φθινοπώρου.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει: «Τα σχολικά κτίρια παρουσιάζουν προβλήματα προσβασιμότητας για τους μαθητές με αναπηρία γεγονός που επιφέρει δυσκολίες στη συμμετοχή τους στις σχολικές δραστηριότητες. Ο Δήμος μας μετά από έρευνα στα σχολεία της πόλης, εκπόνησε σχετική μελέτη με στόχο την εξάλειψη των φυσικών εμποδίων στις μετακινήσεις των μαθητών. Με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών, τα σχολεία θα ενισχυθούν με ειδικές ράμπες και θα αποκτήσουν νέους χώρους υγιεινής σύγχρονων προδιαγραφών. Τα παιδιά με αναπηρία έχουν δικαίωμα στην ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους τους χώρους της σχολικής κοινότητας ώστε να μη βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και να αποτραπεί ο κίνδυνος περιθωριοποίησης κοινωνικού αποκλεισμού τους. Η ισότιμη πρόσβασή στους σχολικούς χώρους είναι ένα στοίχημα που κερδίσαμε γιατί όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση και στη ζωη».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ