Ελάτε στην παρέα μας

Νίκαιας - Άγιου Ιωάννη Ρέντη

«Περσέας και Ανδρομέδα»: Η μοναδική ιστορία ζωντανεύει στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παιδική σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη “κάνει στάση” στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. ζωντανεύοντας τον μύθο «Περσέας και Ανδρομέδα». Πρόκειται για μια παράσταση με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, προβολές, παραδοσιακή μουσική και τραγούδια.

Ο μύθος ξεκινάει από τον Δία μεταμορφωμένο σε χρυσή βροχή. Το αγκάλιασμα της χρυσής αυτής βροχής με τη Δανάη, την πεντάμορφη βασιλοπούλα απ’ το Άργος, θα φέρει στον κόσμο ένα μωρό. Ένα θεϊκό μωρό, που μεγαλώνοντας θα γίνει ένας από τους πιο ξακουστούς ήρωες της ανθρωπότητας. Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του, ο Περσέας θα βρεθεί μαζί με τη μητέρα του σε ένα σεντούκι πεταμένο στη θάλασσα. Τα κύματα θα φέρουν το σεντούκι αυτό στη Σέριφο, το πανέμορφο νησί. Εκεί θα τους περισώσει ένας ψαράς ο Δίκτης, που θα τους φιλοξενήσει και θα γίνει αργότερα δάσκαλος, καλός, για το μικρό Περσέα. Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα όπως τα παραμύθια. Ο Περσέας θα γίνει ολόκληρο παλικάρι και θα αναλάβει να πάει στις γοργόνες, να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γεμάτος περιπέτειες, αγωνία και εκπλήξεις. Εκεί θα συναντήσει τον έρωτα… Σίγουρα κανένας μύθος δεν είναι τόσο παραμυθένιος, όσο ο Περσέας και η Ανδρομέδα.

 

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη/ Σκηνικά-Κουστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-Χορογραφίες-Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας/ Μουσική-Ενορχήστρωση-VideoArt: Αντώνης Δελαπόρτας/ Στίχοι-Μουσικές Επιλογές: Ανδρέας Κουλουμπής .Παίζουν οι ηθοποιοί : Χάρης Αγγέλου, Κατερίνα Γεωργάκη, Ηλέκτρα Θεολόγη, Έλενα Μιχαλάκη, Γιώργος Μπανταδάκης, Γιάννης Νικολάου, Νεκτάριος Φαρμάκης
Τιμή εισιτηρίου: 12€/viva.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ