Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ .Ι. Ρέντη για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά τη δημιουργία Μητρώου Εθελοντών για Ζώα Συντροφιάς, ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη προχωρά και σε άλλες πρωτοβουλίες με στόχο την ευζωία των αδέσποτων ζώων.

Έχουν ξεκινήσει διαδικασίες στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων γατών και σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιείται διανομή τροφών σε εθελοντές φιλόζωους.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων επισημαίνει: «Ξεκινήσαμε από σήμερα έναν κύκλο ενημερωτικών δράσεων ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα στα σχολεία της πόλης μας και στόχος μας είναι η συγκρότηση 9μελούς επιτροπής φιλόζωων εθελοντών για την καλύτερη και συντονισμένη αντιμετώπιση θεμάτων που προκύπτουν. Στον προγραμματισμό μας είναι η δημιουργία Κτηνιατρικού Κέντρου και φαρμακείου και αναμένουμε την παραλαβή οχήματος για περισυλλογή αδέσποτων ζώων. Δήμος και φιλόζωοι εθελοντές μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ενισχύσουμε την ευζωία των τετράποδων φίλων μας».

Βράβευση σκύλου-βοηθού

Πριν κάποιες μέρες, ο κ. Μαραγκάκης βράβευσε έναν σκύλο βοηθό ΑμεΑ σε εκδήλωση για τη στοματική υγεία στον Δήμο Κορυδαλλού και δήλωσε πως εντυπωσιάστηκε για την ανεκτίμητη υποστήριξη που μπορούν να προσφέρουν εκπαιδευμένα σκυλιά στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέριμνα δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς υπάγεται στη Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος με Αντιδήμαρχο τον Δημοσθένη Σταματάτο και Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο τον Παναγιώτη Μπαξεβανάκη που έχουν τον συντονισμό και την εποπτεία δράσεων για την ευζωία των ζώων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ