Ελάτε στην παρέα μας

Νίκαιας - Άγιου Ιωάννη Ρέντη

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή 09.00-20.00 και Σάββατο 09.00-14.00.

Εκμάθηση Κλασικών Οργάνων, Μαθήματα Υποχρεωτικών & Ανωτέρων Θεωρητικών, Κλασικό & Σύγχρονο Τραγούδι, Μουσικοκινητική Αγωγή (Orff), Πιανιστικό Νηπιαγωγείο κ.α. μπορεί κανείς να σπουδάσει στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη το οποίο  λειτουργεί από το 1989 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα Ωδεία στην Ελλάδα σε αριθμούς σπουδαστών και αποφοίτων κάθε διδακτικό έτος.

Συγκεκριμένα αριθμεί περισσότερους από 350 μαθητές  προσφέροντας  υψηλή μουσική εκπαίδευση και δίνοντας αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει: «Όλοι οι άνθρωποι έχουμε μουσικές δυνατότητες, και για αυτό θα πρέπει δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες, έτσι ώστε αυτές να μπορούν να μετασχηματιστούν σε ικανότητες. Το μόνο που χρειάζεται είναι ενθάρρυνση για ενασχόληση με τη μουσική, που προσφέρει το εγγύτερο περιβάλλον μας, και φυσικά η εκπαίδευση που προσφέρεται οργανωμένα μέσα από αντίστοιχες θεσμοθετημένες υποδομές της χώρας. Το Δημοτικό Ωδείο και το Μουσικό Εργαστήρι στον Δήμο μας αποτελούν τέτοιες περιπτώσεις προσφέροντας στους πιο νέους διέξοδο στην ενεργητικότητά τους και στους μεγαλύτερους μέσο έκφρασης και δημιουργίας από τη μετέπειτα πρακτική εφαρμογή. Για αυτό άλλωστε, η μουσική παιδεία και η διαρκής

καλλιέργειά της σε όλες τις ηλικίες αποτελεί προτεραιότητα στον Δήμο μας.»

Αναλυτικά τα Τμήματα του Ωδείου είναι τα εξής:

Οργάνων (Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κιθάρα, Κόρνο, Πιάνο, Φαγκότο, Φλάουτο),

Τραγουδιού (Μονωδία, Μελοδραματική, Σύγχρονο Τραγούδι),

Παραδοσιακής Μουσικής (Μπουζούκι, Τζουράς, Μπαγλαμάς, Μαντολίνο),

Υποχρεωτικών Θεωρητικών (Θεωρία, Σολφέζ, Ακουστικά, Αρμονία, Ιστορία, Μορφολογία, Οργανογνωσία),

Ανωτέρων Θεωρητικών (Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση, Ωδική, Ενορχήστρωση, Ενοργάνωση Πνευστών Οργάνων),

Μουσικών Συνόλων (Χορωδίας, Συμφωνικής Ορχήστρας, Κιθαριστικής Ορχήστρας),
Επίσης υπάρχουν ειδικά τμήματα για  Μουσικοκινητική Αγωγή – Σύστημα Carl Orff, Προετοιμασίας για την Εισαγωγή Μαθητών στα Μουσικά Σχολεία και Προετοιμασίας Ειδικών Μαθημάτων Μουσικολογίας για την Εισαγωγή Μαθητών στα Πανεπιστημιακά Τμήματα Μουσικών Σπουδών.

Τα μαθήματα οργάνων, τραγουδιού και ανωτέρων θεωρητικών είναι ατομικά, ενώ τα γενικά θεωρητικά μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα.

Συμπληρωματικά συνεχίζει την λειτουργία του το Πιανιστικό Νηπιαγωγείο “Μικρός Μότσαρτ” για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ τάξης Δημοτικού, με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν μαζί τους ένα μπλοκ ζωγραφικής και ξυλομπογιές

Πληροφορίες και εγγραφές: Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη  

Καρακουλουξή 44 Νίκαια
Τηλ. & Fax 
2104913025, email: [email protected],
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Στέλιος Γκόλγκαρης

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ρέντη (ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ.) 

Κύπρου 7 Ρέντης
Τηλ. 
21048215552104819007, Fax 2104822370, email: [email protected],

Διευθυντής Μουσικού Εργαστηρίου: Βασίλης Μαστοράκης

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ