Ελάτε στην παρέα μας

Νίκαιας - Άγιου Ιωάννη Ρέντη

Νέοι απινιδωτές στους αθλητικούς χώρους του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας απινιδωτής προσφέρθηκε ως δωρεά για τις εγκαταστάσεις του Β’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Άνω Νεάπολης από τις ομάδες που προπονούνται στο γήπεδο αυτό σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 στον ίδιο χώρο.

Τον Δήμαρχο Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Λευτέρης Χατζηπαυλίδης, ο οποίος και τον παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παλαιμάχων (Σ.ΠΑ.Κ.Ι.Ν.), Θεόδωρο Μπολάτογλου, μεταφέροντας τις ευχαριστίες του Δημάρχου για τη δωρεά και τους χαιρετισμούς του προς όλες τις πλευρές. Στην ομιλία του ο κος Χατζηπαυλίδης αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δίνει η Διεύθυνση Αθλητισμού
στους κανόνες ασφαλείας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου και γνωστοποίησε ότι ο Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη πέραν των 5 απινιδωτών που ήδη διαθέτει, άμεσα θα προμηθευτεί και θα εξοπλίσει τους υπόλοιπους αθλητικούς χώρους με άλλους 8 απινιδωτές, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες του. Επίσης, επειδή ο απινιδωτής αγοράστηκε με τις συνδρομές μελών και φίλων του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ιωνικού Νικαίας, του ΑΟ Νεαπολικού και του Άρη Νίκαιας, με τις δηλώσεις του εξήρε την αξιόλογη πρωτοβουλία των ομάδων και την αποφασιστικότητά τους να ενισχύσουν οικονομικά την αγορά ενός ακριβού εξοπλισμού, αφού πρόκειται για μία ειδική συσκευή που μπορεί να σώζει ανθρώπους χορηγώντας αυτόματα ηλεκτρικό ρεύμα με τη μορφή απινίδωσης στην καρδιά για να την επαναφέρει στον κανονικό της ρυθμό μετά από καρδιακή ανακοπή και μόνο όταν είναι απαραίτητο, το οποίο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από εκπαιδευμένο προσωπικό για την ορθή χρήση και λειτουργία του.

 

 

Με το πέρας της εκδήλωσης, παρουσία φορέων και συλλόγων της πόλης, καθώς και φίλων του αθλητισμού, έγινε επίδειξη λειτουργίας της φορητής και αυτόνομης συσκευής απινιδωτή από εκπρόσωπο της εταιρείας, καθώς και επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών από διασώστες της ΕΔΟΚ σε εκπαιδευτικό μοντέλο ΚΑΡΠΑ νέων και ενήλικων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ