Ελάτε στην παρέα μας

Νίκαιας - Άγιου Ιωάννη Ρέντη

Η ιστορία της «Αγγέλας Παπάζογλου» μάγεψε το κοινό στη «Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον ιστορικό τόπο της «Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς» δόθηκε πριν λίγες μέρες η παράσταση του έργου «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Άννα Βαγενά.

Το έργο βασίζεται στο βιβλίο «Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνη. Τα χαϊρια μας εώ» του Γιώργη Παπάζογλου, γιος του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου και της Αγγέλας.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης τίμησε τον 90χρονο Γιώργη Παπάζογλου για τη συνεισφορά του στη διάσωση της ιστορίας του ρεμπέτικου τραγουδιού και δήλωσε μεταξύ άλλων: « Ο Γιώργης Παπάζογλου μας έδωσε την ευκαιρία να διαβάζουμε μαρτυρίες όπως της Αγγέλας και είναι σαν να βλέπεις να ζωντανεύει μπρος στα μάτια σου η Σμύρνη και η προσφυγιά της Κοκκινιάς. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του γεννήθηκε ο θεατρικός μονόλογος της Άννας Βαγενά που είναι διαχρονικός, επίκαιρος και τόσο συγκλονιστικός».

 

Η Άννα Βαγενά υπογραμμίζει: «Ευτύχησα να ζήσω μια μοναδική εμπειρία, ίσως μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής μου στον μαρτυρικό τόπο της «Μάντρας της Κοκκινιάς». Η «Αγγέλα Παπάζογλου» παρουσιάστηκε ξανά στον ίδιο χώρο μετά από 23 χρόνια. Το «μπράβο Άννα» αν και το έχω ακούσει πολλές φορές , αυτή τη φορά με στιγμάτισε με έναν άλλο διαφορετικό τρόπο. Το βλέμμα τους και το χειροκρότημά τους αποτελούν για μένα το δικό μου παράσημο, το παράσημο που μου απέδωσε αυτό το εξαιρετικό κοινό».

Συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού όσοι δεν χώρεσαν στον ιερό χώρο της Μάντρας του Μπλόκου, «κρεμάστηκαν» έξω απ’ αυτόν για να παρακολουθήσουν την παράσταση». Την παράσταση παρακολούθησε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Μόσχος. Τη διοργάνωση ανέλαβε η Διεύθυνση Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ