Ελάτε στην παρέα μας

Νίκαιας - Άγιου Ιωάννη Ρέντη

«Εγώ η Λένγκω» στο Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η θεατρική ομάδα «ΔΙΩΝΗΣ- ΑΙΝΙΓΜΑ» παρουσιάζει το έργο «ΕΓΩ Η ΛΕΝΚΓΩ» του Βασίλη Γιαννόπουλου την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στο Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Νάξου και Σταυράκη) στις 9.30 μ.μ.

Το έργο γράφτηκε ειδικά για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 , τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κατερίνα Μαντέλη και η παράσταση θα δοθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Λένγκω (Ελένη), είναι μία Ηπειρώτισσα γυναίκα, που ζει μια αλληλουχία ζωών, από την περίοδο της Επανάστασης του 1821 έως και σήμερα. Η ίδια θεωρεί, ότι στο αίμα της, κυλάει αίμα της Αρχαίας Διώνης αλλά και άλλων  γυναικών, τις οποίες με την φαντασία της ενσαρκώνει σε πολλές διαφορετικές ζωές. Έτσι «ζώντας» τα τελευταία  200 χρόνια, (Επανάσταση 1821 , Γερμανική κατοχή 1940, Πολυτεχνείο, Μεταπολίτευση κλπ.) αντιλαμβάνεται ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται, με το «τέρας» του πολέμου να εμφανίζεται πάντα, αλλά με διαφορετικό πρόσωπο. Πότε ως Τούρκος κατακτητής με το γιαταγάνι, πότε ως Φασίστας κατακτητής με την μπότα και πότε ως  οικονομικός  αόρατος κατακτητής, με κοινά προβλήματα, την πείνα, την εξαθλίωση την προσφυγιά και την προδοσία. Η Λένγκω υπερασπίζεται τους αγώνες των σημερινών γυναικών κατ’ αντιστοιχία με τις ηρωίδες των εκάστοτε Εθνικών αγώνων, περνώντας το μήνυμα, ότι οι ήρωες υπάρχουν και ζουν ανάμεσα μας.

Παίζουν οι ηθοποιοί: (ΛΕΝΓΚΩ) Γεωργία Ζώη, («Από μηχανής Θεός») Γιώργος Σίσκος  , (Αυγέρης)Σταύρος Βόλκος, (Τασιά) Κατερίνα Βολίκα, (Κιθάρα και  λαούτο) Αρετή Κοκκίνου, (Κλαρίνο)Πάρις Μαμάς  ,(Κρουστά) ΣταύροςΒόλκος-ΚατερίναΒολίκα

Για την είσοδο του κοινού δεν απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, self test, rapid test , μοριακό test. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, από την προσέλευση έως και την αποχώρηση και σε όλους τους χώρους. Δεν επιτρέπεται διάλειμμα και θα υπάρχει κενό ανά 2 ή 4 καθήμενους.

Η αποχώρηση των θεατών θα γίνεται σταδιακά.

Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ