Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δ.Σ. Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη: Ψήφισμα για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη βαθιά θλίψη του για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε πρόσφατη συνεδρίασή του.

Πιο συγκεκριμένα το ψήφισμα έχει ως εξής:

«O Μίκης Θεοδωράκης συνέδεσε τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας με τη μουσική δημιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση σε πολύ δύσκολες εποχές. Επέτυχε ένα συγκερασμό της έντεχνης αρμονίας και της γνήσιας λαϊκής έκφρασης, καθιστώντας την ελληνική ποίηση τραγούδι σε όλα τα χείλη. Ταυτόχρονα έδωσε πολιτικό νόημα στον πολιτισμό και ανέλαβε πρωτοβουλίες που χάρισαν στην τέχνη του παγκοσμιότητα.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ

·        Εκφράζει ομόφωνα τη θλίψη όλων για την απώλεια του οικουμενικού Έλληνα, και αποχαιρετά με σεμνότητα το Μίκη Θεοδωράκη, ευχαριστώντας τον για την πολύπλευρη προσφορά του στην Ελλάδα και τον Κόσμο ολόκληρο, μέσα από τη μουσική του και τους κοινωνικούς του αγώνες.

·        Εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

·        Αποφασίζει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

·        Αποφασίζει να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της πόλης μας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ΑΞΙΟΣ ΕΣΤΙ. Περνά στη σφαίρα της αθανασίας, μέσα από το σημαντικό του έργο, τις ιδέες και τη στάση ζωής του, που θα τον κρατούν για πάντα οικουμενικό και ζωντανό στην καρδιά και τη μνήμη όλων μας».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ