Ελάτε στην παρέα μας

Νίκαιας - Άγιου Ιωάννη Ρέντη

Αγγελιοφόροι της ανακύκλωσης οι μαθητές των δημοτικών σχολείων Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα δημοτικά σχολεία Νίκαιας 12Ο και 4ο, επισκέφθηκε η Διεύθυνση Καθαριότητας Δήμου Νίκαιας –Αγ.Ι. Ρέντη πριν από λίγες ημέρες με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για το πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών και για τις πράσινες γωνιές της που τοποθετήθηκαν σε δέκα σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Μπλε κάδος της ανακύκλωσης «Τάκης Αλουμινάκης» ζωντάνεψε και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να  συνομιλήσουν μαζί του και να γίνουν οι βοηθοί του.

Σκοπός του Δήμου είναι να αναπτυχθούν έως το καλοκαίρι του 2020  σε όλες τις  σχολικές μονάδες  αντίστοιχες γωνιές  ενώ οι συσκευασίες θα πλαισιώνονται και με άλλα ρεύματα απορριμμάτων όπως μπαταρίες, πλαστικά καπάκια, οικιακά μαγειρεμένα λάδια, έντυπο χαρτί  κ.α, και με το μεγάλο στοίχημα να γίνει η κομποστοποίηση καθημερινότητα.

Τα οφέλη από την συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι εκτός από την διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης στους μελλοντικούς δημότες  και η ανταποδοτικότητα αφού τα σχολεία θα καρπώνονται όλα τα “οικονομικά και μη” οφέλη από αυτό.

Τα σχολεία επισκέφθηκε η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Αφροδίτη Μάλαμα η οποία αναφέρθηκε  στα θεμέλια της Κυκλικής Οικονομίας και   μ’αυτό τον τρόπο δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να «αποκτήσουν φτερά» ως αγγελιοφόροι της ανακύκλωσης διαχέοντας το μήνυμά της παντού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα άμεσα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι και η τοποθέτηση Μπλε κάδων (240 λίτρων) στις αυλές όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ