Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

“Άθληση για όλους”: Νέα τμήματα στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα τμήματα και δράσεις περιλαμβάνει η επανέναρξη του Προγράμματος “Άθληση για όλους” του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη ύστερα από περίπου δύο έτη λόγω λήψης έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος υλοποιούνται σε εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αθλητισμού και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, με τις ώρες λειτουργίας και τα επιμέρους τμήματα να διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία και το άθλημα.

Για την Αθλητική περίοδο 2021-2022, οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι ακόλουθες:

Άσκηση στην Προσχολική ηλικία.
Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 2 έως 5 ετών, και προσφέρει κινητική αγωγή και γνωριμία σε μορφή παιχνιδιού με τα αθλήματα της κολύμβησης, της ρυθμικής, του Tae Kwon Do και της χοροκίνησης

Παιδί και Αθλητισμός.
Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, και προσφέρει φυσική άσκηση, αθλητική αγωγή, καθώς και εξάσκηση σε διαδεδομένες και μη αθλητικές δραστηριότητες, όπως κολύμβηση, ρυθμική, Tae Kwon Do, χοροκίνηση, αντισφαίριση, στίβο, παραδοσιακοί χοροί, ρυθμική, επιτραπέζια αντισφαίριση, ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, χειροσφαίριση.

Άσκηση στην Εφηβική ηλικία.
Απευθύνεται σε έφηβους ηλικίας από 13 έως 18 ετών, και προσφέρει ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη των εφήβων σε διαδεδομένες και μη αθλητικές δραστηριότητες, όπως εκμάθηση κολύμβησης, ελεύθερη κολύμβηση, aqua aerobic, ρυθμική, Tae Kwon

Do, χοροκίνηση, αντισφαίριση, παραδοσιακοί χοροί, αεροβική, μυική ενδυνάμωση, yoga, pilates, καθώς και προετοιμασία υποψηφίων για Σ.Ε.Φ.Α.Α. & Στρατιωτικές Σχολές (σε στίβο και κολύμβηση).

Άθληση και νέοι.
Απευθύνεται σε άτομα ηλικίας από 19 έως 30 ετών, που κυρίως σπουδάζουν ή φοιτούν, και προσφέρει φυσική άσκηση μέσα από διαδεδομένες και μη αθλητικές δραστηριότητες, όπως εκμάθηση κολύμβησης, ελεύθερη κολύμβηση, aqua aerobic, εκμάθηση αντισφαίρισης, ελεύθερη αντισφαίριση, παραδοσιακοί χοροί, αεροβική, μυική ενδυνάμωση, yoga, pilates, προετοιμασία υποψηφίων για Σ.Ε.Φ.Α.Α. & Στρατιωτικές Σχολές (σε στίβο και κολύμβηση), καθώς και ειδικοί περίπατοι στην Φύση για κίνηση.

Άσκηση ενηλίκων.
Απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 19 ετών, και προσφέρει βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ψυχικής υγείας των αθλουμένων, μέσα από την εκμάθηση κολύμβησης, την ελεύθερη κολύμβηση, το aqua aerobic, την εκμάθηση αντισφαίρισης, την ελεύθερη αντισφαίριση, τους παραδοσιακούς χορούς, την αεροβική, την ενδυνάμωση, τη yoga και το pilates, καθώς και τους ειδικούς περιπάτους που γίνονται στη Φύση για κίνηση.

Άσκηση ατόμων με αναπηρίες.
Απευθύνεται σε άτομα ηλικίας από 5 έως 18 ετών με νοητική υστέρηση, κινητικές διαταραχές, προβλήματα όρασης και ακοής και με ασθένειες που απαιτούν μακροχρόνια θεραπεία και έχουν ως κύριο σκοπό τη βελτίωση φυσικών και κινητικών δεξιοτήτων, καθώς και την ψυχαγωγία των αθλουμένων μέσα από το άθλημα της κολύμβησης.

Άσκηση ατόμων με χρόνιες ή μη παθήσεις.
Απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών που χρήζουν ανάγκης αποκατάστασης – ενδυνάμωσης, κλινικών παθήσεων χρόνιων ή μη όπως: σκλήρυνση κατά πλάκας, κατάγματος, ημιπλαγίας-παραπληγίας, παχυσαρκίας, σακχαρώδη διαβήτη, εγκεφαλικού επεισοδίου, εγκυμοσύνης, μέσα από μυική ενδυνάμωση.

Αθλητικά κέντρα ελεύθερης άθλησης.
Απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες άθλησης στις αθλητικές υποδομές του Δήμου, χωρίς χρονικούς περιορισμούς, όπως οικογενειακός αθλητισμός, ημερήσιες σχολικές εκδρομές, παράλληλες δραστηριότητες, κά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια συμμετοχής καθώς και για τις ακριβείς ώρες λειτουργίας των τμημάτων μπορείτε να λαμβάνετε:
στη Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών

Π.Ράλλη & Θηβών, Τ.Κ. 18454, Νίκαια, στα τηλέφωνα: 2104919139 και
2104906986 καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected], καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.nikaia-rentis.gov.gr.
στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νίκαιας-Ρέντη (ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ), που βρίσκεται
στην οδό Κύπρου 7, 18233, Άγιου Ιωάννη Ρέντη, στα τηλέφωνα 2104821555 και
2104819007 καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ