Ενημερωτική δράση με θέμα την Άνοια, σε συνεργασία με την Α΄ ΤΟΜΥ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και την Εταιρεία Alzheimer διοργανώνει ο Δήμος.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20/04 και ώρα 11.00 στο Α‘ ΚΑΠΗ Νέας Φιλαδέλφειας (Δεκελείας 154), στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη διαχείριση της άνοιας, καθώς και στη στήριξη των ατόμων που ζουν με τη νόσο και των οικογενειών τους.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, εξειδικευμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας από το Κέντρο Ημέρας Ηρακλείου Αττικής, θα αναπτύξουν σημαντικά ζητήματα όπως:
- Τι είναι η άνοια και ποια είναι τα πρώιμα συμπτώματα
- Παράγοντες κινδύνου και τρόποι πρόληψης
- Σύγχρονες προσεγγίσεις φροντίδας και υποστήριξης
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, με ιδιαίτερη έμφαση στους φροντιστές, τα άτομα τρίτης ηλικίας και τους επαγγελματίες υγείας.