Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το νέο Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας ανοίγει τις πόρτες του

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκαινιάστηκε το νέο Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, και του Δημάρχου Γιάννη Βούρου.

Ο χώρος βρίσκεται επί των οδών Β. Αλεξάνδρου και Στρατηγού Παπάγου στη συνοικία των Απομάχων της Νέας Φιλαδέλφειας και θα λειτουργεί σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ και το πρόγραμμα CONNECT YOUR CITY.

 

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου και της προέδρου του Δ.Σ. της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ Μαρίας Σαρρή – Ηλιάκη.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μπορεί τα λόγια σε τέτοιες εκδηλώσεις εγκαινίων κοινωνικών δομών πολλές φορές να ακούγονται κοινότοπα, αλλά τόσο για εμένα όσο και για τα στελέχη της δημοτικής μας αρχής είναι μία ιδιαιτέρως σημαντική ημέρα, καθώς η δημιουργία του Κοινωνικού Εστιατορίου ήταν μία από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Γνωρίζουμε όλοι μας πλέον πολύ καλά, πως τους τελευταίους 18 – 20 μήνες βιώνουμε και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πολύ δύσκολη συγκυρία, μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που όπως όλες οι κρίσεις αγγίζει στο πρώτο της τουλάχιστον στάδιο περισσότερο τους ανθρώπους των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων. Ταυτόχρονα όμως αυτή η κρίση αποτελεί και μια πρόκληση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία καλείται να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών. Αυτό θεωρώ πως κάνουμε και εμείς σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω λοιπόν από καρδιάς όλους όσοι εργάστηκαν για να γίνει η δέσμευσή μας πράξη, την π. Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ανθή Παπακώστα για όλες τις προσπάθειες της για τη δημιουργία του Κοινωνικού Εστιατορίου, αλλά και συνολικά την δουλειά της στο συγκεκριμένο τομέα δράσης που επόπτευσε για 18 περίπου μήνες, τον νέο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Σπύρο Μπερδέση που πήρε την σκυτάλη εδώ και λίγες ημέρες και καλείται να συνεχίσει και να διευρύνει αυτό το σημαντικό έργο, αλλά και όλους όσοι θα εργάζονται από εδώ και μπρος για να λειτουργεί αυτή η δομή. Κλείνοντας να ευχαριστήσω επίσης την Πρόεδρο Μαρία Σαρρή – Ηλιάκη και όλα τα στελέχη της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ για την έως σήμερα εξαιρετική συνεργασία. Καλή δύναμη σε όλους».

 

 

Η προετοιμασία του νέου χώρου έγινε από εργαζόμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, με την συνεργασία των στελεχών της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημ. Υγείας & Δημ. Αστυνομίας Σπύρος Μπερδέσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Λύσσανδρος Γεωργαμλής, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σωτήρης Κοσκολέτος, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Άλσους Σπύρος Γραμμένος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Τάσος Κωνσταντινίδης, ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής Θάνος Λέκκας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Χρήστος Κοπελούσος, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ανεμογιάννης, η Δημοτική Σύμβουλος Ανθή Παπακώστα, η Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας Παναγιώτα Αγοραστού, οι Σύμβουλοι της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας Άννα Μπερδέση και Αγγελική Σουρτζή, εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου καθώς και στελέχη της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ