Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Τα έργα που θα γίνουν στον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας τη μεταβατική περίοδο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο ΠΠΙΕΔ συνάντηση μεταξύ της δημοτικής αρχής με επικεφαλής το δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο και του επιτυχόντος συνδυασμού του Γιάννη Βούρου, που πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα από 1η Σεπτεμβρίου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την πορεία του προϋπολογισμού, του τεχνικού προγράμματος και μιας σειράς υπηρεσιών του Δήμου.
Ειδικότερα, ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι η δημοτική αρχή, συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στους κατοίκους της πόλης, μέχρι τη λήξη της θητείας της θα συνεχίσει να εργάζεται με τις ακόλουθες προτεραιότητες:

  1. Ολοκλήρωση της σύμβασης για τοποθέτηση νέων παιδικών χαρών και δημιουργίας ποδηλατόδρομων στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας.
  2. Ολοκλήρωση της φυτοτεχνικής ανάπλασης του άλσους και της απομάκρυνσης των αυθαίρετων κατασκευών που προβλέπονται στη σύμβαση.
  3. Ολοκλήρωση της τοποθέτησης κεντρικά ελεγχόμενου αρδευτικού συστήματος και φυτοτεχνικής ανάπλασης πλατειών και κοινόχρηστων χώρων της πόλης.
  4. Ολοκλήρωση της σύμβασης για την ανάπλαση των παιδικών χαρών στην οδό Πλαστήρα στη Νέα Φιλαδέλφειας και στην πλατεία Χρυσαλίδος στη Νέα Χαλκηδόνα.
  5. Ολοκλήρωση της κατασκευής σύγχρονης παιδικής χαράς με πολυόργανο και όργανα ΑμΕΑ στην οδό Ιωνίας στη Νέα Φιλαδέλφεια.
  6. Ολοκλήρωση της ανάπλασης στην Γρηγορίου του Ε και στο Ηρώο της Νέας Χαλκηδόνας.
  7. Εκτέλεση και ολοκλήρωση της σύμβασης για ανακατασκευή πεζοδρομίων που πρόκειται να υπογραφεί τις επόμενες μέρες.
  8. Εκτέλεση και ολοκλήρωση της σύμβασης για ανακατασκευή του ανοιχτού δημοτικού γηπέδου Ζαχαρίας Αλεξάνδρου (Ιωνικός).
  9. Εκτέλεση και ολοκλήρωση της σύμβασης για ανακατασκευή των αύλειων χώρων σχολείων.
  10. Εκτέλεση της σύμβασης για μονώσεις και ελαιοχρωματισμούς των σχολείων.
  11. Εκτέλεση της σύμβασης για τοποθέτηση αλεξικέραυνων στα σχολεία που έχουν κλαπεί.
  12. Ολοκλήρωση του διαγωνισμού για προμήθεια ραμπών ΑμΕΑ για τα σχολεία.
  13. Ολοκλήρωση της τρέχουσας σύμβασης ασφαλτοστρώσεων και ανακατασκευών πεζοδρομίων.
  14. Υπογραφή και εκτέλεση της νέας σύμβασης ασφαλτοστρώσεων, κατόπιν της πρόσφατης έγκρισής της από το ελεγκτικό συνέδριο.
  15. Ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού και της υπογραφής σύμβασης για την προμήθεια απορριμματοφόρων, καδοπλυντήριου, σαρώθρου και λοιπού εξοπλισμού για την αναβάθμιση των υποδομών της υπηρεσίας καθαριότητας.
  16. Ολοκλήρωση του διαγωνισμού και παραλαβή του απαραίτητου εξοπλισμού για την εκτέλεση του ανταποδοτικού προγράμματος ανακύκλωσης «Benefit as you save».
  17. Άμεση έναρξη της δημοτικής συγκοινωνίας με δύο γραμμές, μία στη Νέα Φιλαδέλφεια και μία στη Νέα Χαλκηδόνα, βάσει της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου και της έγκρισης του ΟΑΣΑ.
  18. Υπογραφή και εκτέλεση της σύμβασης για τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατά μήκος της Εθνικής Οδού στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Ο διαγωνισμός έγινε τον Ιούλιο του 2018 και εκκρεμεί η έγκριση της σύμβασης από το Ελέγκτικο Συνέδριο.
  19. Παρακολούθηση της υπογραφής της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του αναδόχου για την έναρξη το αμέσως επόμενο διάστημα του αντιπλημμυρικού έργου στην Αγία Μαρίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια (Σκρα)
  20. Ολοκλήρωση προμηθειών για την ομαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και των νηπιαγωγείων της πόλης στα πλαίσια της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Στη συνέχεια τέθηκαν μια σειρά ερωτημάτων από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του κ. Βούρου για διάφορα θέματα του Δήμου (ταμειακά διαθέσιμα, αποθεματικό, Πέταλο Νησίδας, ΜΑΒΑ, αμαξοστάσιο, κλπ) τα οποία απαντήθηκαν αναλυτικά.

Τέλος, στη συνάντηση υπήρξε η απόλυτη διαβεβαίωση από την πλευρά της δημοτικής αρχής ότι έχουν ψηφιστεί και δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες προκειμένου να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα σε οποιοδήποτε τομέα ευθύνης του Δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ