Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Συγκέντρωση στο Κάτω Κουκλάκι από την Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκέντρωση στο Κάτω Κουκλάκι διοργανώνει η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

Στη σχετική πρόσκληση αναφέρει:

“Όχι στην υποβάθμιση της ζωής μας – Δημόσιες και δωρεάν Υποδομές και Υπηρεσίες που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας 

 

Εργαζόμενη, άνεργη, συνταξιούχε, νέα γυναίκα,

η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (μέλος ΟΓΕ)  απευθύνεται σε εσένα, τη σύγχρονη γυναίκα που καθημερινά βιώνεις την υποβάθμιση της ζωής σου, την απομάκρυνση από τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών σου, των αναγκών της οικογένειάς σου.

Απευθυνόμαστε:

  • σε εσένα που καλείσαι να δουλεύεις με ωράρια – λάστιχο,
  • σε εσένα που καθημερινά τσακίζεσαι από την ακρίβεια,
  • σε εσένα που κάθε χρόνο ζεις με την αγωνία αν θα εγγραφεί το παιδί σου σε κάποιον δημοτικό βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό,
  • σε εσένα που, στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο σου, έχεις ανάγκη από ποιοτική ανάπαυση, ψυχαγωγία, κοινωνικοποίηση, σε συνοικίες όμορφες, καθαρές, προσεγμένες, με ελεύθερους χώρους πρασίνου.

Εμείς, οι γυναίκες του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) σε καλούμε για να διεκδικήσουμε μαζί τα δικαιώματά μας. Να αγωνιστούμε για καλύτερη ποιότητα ζωής με υποδομές και υπηρεσίες που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες μας. 

Από τις δημοτικές αρχές και τις κυβερνήσεις εισπράττουμε διαχρονικά αδιαφορία και εγκατάλειψη. Όλο και περισσότερο υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες πρασίνου, καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού. Η κάλυψη αυτών των αναγκών αντιμετωπίζεται με τη λογική του κόστους – οφέλους. Κι ενώ εμείς χρυσοπληρώνουμε φόρους και δημοτικά τέλη, προωθούνται οι ιδιωτικοποιήσεις.

Πριν από δύο χρόνια, η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – ΝΔ) παρέδωσε στη Μητρόπολη Ν. Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας το πάρκο Μουστακλή που προοριζόταν για την ανέγερση του 3ου βρεφονηπιακού σταθμού Ν. Φιλαδέλφειας!

Σήμερα, αντί να προβεί στις απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις κατοίκων και τοπικών φορέων, επιδιώκει να παραχωρήσει στην ίδια Μητρόπολη έναν επιπλέον υπαίθριο χώρο 500 τ.μ. (Κάτω Κουκλάκι, Χαλκηδόνα) για να τοποθετήσει ναΐσκο προκάτ! Ας σημειωθεί ότι, σε μικρή απόσταση από το χώρο αυτό, βρίσκονται ήδη 3 εκκλησίες. Αντίθετα, στη συνολικά υποβαθμισμένη περιοχή δεν υπάρχει καμία υποδομή για πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η αναψυχή είναι απαραίτητη για την αναπλήρωση της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής μας δύναμης. Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από παιδικές χαρές και ελεύθερους χώρους για να ξεκουραστούν, να παίξουν, να ευχαριστηθούν. 

Έχουμε ανάγκη από αναβαθμισμένους  χώρους πρασίνου και πάρκα στην περιοχή μας, καθαρά και ασφαλή.

Δεν θα ανεχτούμε κι άλλη τσιμεντοποίηση. Δεν θα δεχτούμε καμιά παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων σε τρίτους!  

 

Διεκδικούμε άμεσα: 

  • Να εξασφαλιστούν ελεύθεροι χώροι για αναψυχή, δωρεάν προγράμματα πολιτιστικής και αθλητικής δραστηριότητας για τους κατοίκους κάθε ηλικίας.
  • Να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες πρασίνου, καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού στον δήμο μας.
  • Να μην παραχωρηθεί κανένας ελεύθερος χώρος σε τρίτους.
  • Να γίνουν άμεσα μελέτες για την ανάπλαση του συνόλου των ελεύθερων χώρων επί των νησίδων στο Κάτω Κουκλάκι, με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου και χωρίς την οποιαδήποτε συμμετοχή ιδιωτών, ώστε να διαμορφωθούν και να φυτευτούν κατάλληλα, να τοποθετηθούν καινούργια παγκάκια, όργανα γυμναστικής κ.α., να εξασφαλιστεί η καθαριότητα, η συντήρηση, ο φωτισμός. 
  • Δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στην περιοχή και νέα παιδική χαρά.

Έχουμε δικαίωμα σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής,  

με αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υποδομές και υπηρεσίες  

που να καλύπτουν πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Ελάτε με τους μικρούς μας φίλους να διασκεδάσουμε, να δημιουργήσουμε και πάνω απ’ όλα να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την γειτονιά που ονειρευόμαστε, το δικαίωμα μας σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής! 

Σας περιμένουμε την Κυριακή 26/6, στις 19:00 στο πάρκο στο κάτω Κουκλάκι (Λάμπρου Κατσώνη & Ζαχαρία Παπαντωνίου, Ν. Χαλκηδόνα)”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ