Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το έργο της υπογειοποίησης μπροστά από το υπό ανέγερση γήπεδο «Αγία Σοφία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Πέμπτη 8/2/2018, συζητείται το έργο που αφορά την υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κων/νου μπροστά από το υπό ανέγερση γήπεδο «Αγία Σοφία».
“Το έργο περιλαμβάνει κυκλοφοριακές αλλαγές και επεμβάσεις σε όλο το κέντρο της πόλης με έργα και παρεμβάσεις αντίθετες με την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου, η εφαρμογή της οποίας αναστάλθηκε για ολόκληρη τη Ν. Φιλαδέλφεια, ακόμη και πέραν του κέντρου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά στη συνεδρίαση του στις 11/10/2017 ενώ δεν υπήρξε καμία θετική ψήφος για το συγκεκριμένο έργο, δεδομένου ότι:
– Το προτεινόμενο έργο δεν διευκολύνει την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων κατά τη διάρκεια των αγώνων, αφού το τμήμα που υπογειοποιείται είναι πολύ μικρό και δεν καλύπτει ούτε καν την πρόσοψη του γηπέδου.
– Αντίθετα το έργο θα υποβαθμίσει τις καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας, θα αλλοιώσει την εικόνα και την λειτουργία της πόλης και θα διχοτομήσει την πόλη επιβαρύνοντάς την Λεωφόρο Δεκελείας με πρόσθετο καθημερινό κυκλοφοριακό φόρτο και μετατρέποντας τις κεντρικές πλατείες σε κυκλικούς κυκλοφοριακούς κόμβους.
– Δεν τεκμηριώνεται η σκοπιμότητα υλοποίησης αυτού του οχληρού και δαπανηρού δημόσιου έργου το οποίο επιπροσθέτως θα αποκλείσει ένα κομβικό διαδημοτικό άξονα επί μεγάλο χρονικό διάστημα και θα δημιουργήσει ένα ακόμη εργοτάξιο στην καρδιά της πόλης”, αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας.

Στη συνεδρίαση θα συμμετέχει αντιπροσωπεία του Δήμου μεταφέροντας τις απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ξεκινάει στις 3.30, στο Υπουργείο Μεταφορών που βρίσκεται πίσω από το ΜΕΤΡΟ Εθνικής Άμυνας, επί των οδών Αναπαύσεως και Τσιγάντε.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ