Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 ADULT EDUCATION στη Γαλλία συμμετείχε το 2ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας φιλοξενήθηκε στην νήσο Reunion της Γαλλίας, όπου πραγματοποιήθηκε η τέταρτη επιστημονική συνάντηση, από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου 2017, των σχολείων – εταίρων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 ADULT EDUCATION, με θέμα «Το Ψηφιακό Χάσμα Απειλεί Την Κοινωνική Ένταξη».
Στο Πρόγραμμα εκτός από την ελληνική συμμετοχή του 2ου ΕΠΑ.Λ. της Νέας Φιλαδέλφειας συμμετέχουν τρία σχολεία της Ιταλίας, δύο της Πορτογαλίας, ένα της Γαλλίας και ένα της Ρουμανίας. Στην παρούσα συνάντηση, όπου το κλίμα ήταν εξαιρετικό και υπήρξε εγκάρδια φιλοξενία, συμμετείχε για το 2ο ΕΠΑ.Λ Νέας Φιλαδέλφειας η εκπαιδευτικός κα Δελλαπόρτα Αφροδίτη, συντονίστρια της ελληνικής συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ2 ADULT EDUCATION.
Η σύμπραξη των σχολείων σε τομείς κοινού επιστημονικού ενδιαφέροντος, όπως η κοινωνία, ο πολιτισμός, η πληροφορική και η τεχνολογία αποτελεί τον πυρήνα του Προγράμματος και σχετικές συζητήσεις έλαβαν χώρα μεταξύ των σχολείων – εταίρων. Η παρούσα τέταρτη φάση περιλαμβάνει την υλοποίηση του προγράμματος εκπαίδευσης των πολιτών της πόλης μας στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, με τη χρήση smartphone και tablet. Η συνεργασία στη συνάντηση ήταν εποικοδομητική, παρουσιάστηκαν καινοτόμες δράσεις-προτάσεις διδασκαλίας που έχουν ήδη υλοποιηθεί σε σχολικές μονάδες και σχεδιάστηκε ένα κοινό μοντέλο προκειμένου να υλοποιηθεί πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες της καθημερινής ζωής. Τον ρόλο του εκπαιδευτή στο Πρόγραμμα για την Ελλάδα θα αναλάβουν μαθητές του σχολείου μας.
Στην επόμενη συνάντηση, που θα γίνει στις 6,7 και 8 Μαρτίου 2018 στην πόλη μας και οργανώνεται από το 2ο ΕΠΑ.Λ Νέας Φιλαδέλφειας, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα σχολεία-εταίρους του Προγράμματος οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των εργασιών και παράλληλα θα επισκεφθούν το σχολείο μας, θα ξεναγηθούν στον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας και θα γνωρίσουν την ιστορία, τον πολιτισμό, και την κουζίνα του τόπου μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ