Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Στις Κτιριακές Υποδομές ο Άρης Βασιλόπουλος για τα σχολεία του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές), κ. Ιωάννη Χαρωνίτη, συναντήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, αντιπροσωπεία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης Άρη Βασιλόπουλο.
Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα σημαντικά ζητήματα των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου, όπως:

  • Η μεταβίβαση όλων των σχολικών κτιριακών Μονάδων στην κυριότητα του Δήμου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στην αντιπροσωπεία ο κ. Χαρωνίτης, κατατίθεται άμεσα στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο προς ψήφιση.
  • Συζητήθηκε ο τρόπος και η μεθοδολογία παραχώρησης, άμεσα, της έκτασης των 12 στρεμμάτων που βρίσκονται στην περιοχή Πέταλο Νησίδας της Νέας Φιλαδέλφειας, έτσι ώστε ο Δήμος να προχωρήσει στη δημιουργία αθλητικών και άλλων εγκαταστάσεων αναψυχής στο χώρο.
  • Αναμένεται άμεσα, τις επόμενες μέρες, επίσκεψη από κλιμάκιο μηχανικών της ΚΤΥΠ ΑΕ στο κτιριακό συγκρότημα των ΕΠΑΛ, με σκοπό να αποτυπωθεί η υπάρχουσα κατάσταση και να δοθούν βραχυπρόσθεσμες λύσεις στα κτιριακά του προβλήματα. Επίσης, πρόκειται να διερευνηθεί η μακροχρόνια λύση στα κτιριακά προβλήματα με τη μετεγκατάσταση ή την κατασκευή νέων κτιρίων. Συζητήθηκε η κατασκευή αθλητικών χώρων για την αναβάθμιση συνολικά της περιοχής.
  • Σε ό,τι αφορά την προσθήκη αιθουσών στο 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, συμφωνήθηκε ότι οι μελέτες και η έκδοση οικοδομικής άδειας, θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από την ΚΤΥΠ ΑΕ.
  • Τέλος, προγραμματίζονται άμεσα από την ΚΤΥΠ ΑΕ οι εργασίες αποκατάστασης του αύλιου χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ