Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2017

Δημοσιεύθηκε

στις

Με εννέα σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στις πλατείες του Δήμου και στη Λίμνη του Άλσους, και με πολύ μεγάλη προσέλευση θεατών, ολοκληρώθηκε επιτυχημένα ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2017 που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με τη Κοινωφελή επιχείρηση του.

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου η θεατρική ομάδα Ανοιχτή Αγκαλιά Α.με.α. σε συνεργασία με την Τέχνη & Ένταξη Κοιν. σε Π. παρουσίασαν την κλασική ιστορία της πιο διάσημης & γοητευτικής ηρωίδας σε όλο τον κόσμο «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», στη Λίμνη του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας. Ακολούθησε συναυλία με τα τοπικά συγκροτήματα της πόλης.
Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρία Φαραντούρη ερμήνευσε νέα και παλιά τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκη, Διονύση Σαββόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, Ελένης Καραΐνδρου κ.α. βασισμένα σε ποίηση Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου και Αναγνωστάκη, πλαισιωμένη από δύο νέους τραγουδοποιούς, τους αδελφούς Καλογεράκη. Η συναυλία συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Αττικής.
Η Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου άνηκε στους μικρούς μας φίλους με την έναρξη του παιδικού φεστιβάλ 2017 «Παραμυθένιες Πλατείες… τον Σεπτέμβριο». Προσήλθαν δεκάδες παιδιά και πλημμύρησαν με χαρούμενες φωνές την Πλατεία Μιαούλη Νέας Φιλαδέλφειας για να παρακολουθήσουν την παιδική θεατρική παράσταση «ΠΙΝΟΚΙΟ», ταξίδεψαν στο χώρο της μαγείας με τα μαγικά κόλπα του μάγου καθώς επίσης τους δόθηκε η ευκαιρία να φτιάξουν και να χρωματίσουν κατασκευές στο εργαστήρι κατασκευών.
Τη σκυτάλη πήρε η Πλατεία Γεννηματά, στη συνοικία Ειρήνη, στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου τα παιδιά παρακλούθησαν, με πολύ κέφι και χαρά, την παιδική θεατρική διαδραστική παράσταση «Η Μηλιά που όλο γελά και το μυστικό της φιλίας» της Κοραλίας Τσόγκα από το θέατρο Πρόβα.
Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στη Πλατεία Χρυσαλίδος, στη Νέα Χαλκηδόνα, τα παιδιά παρακολούθησαν και συμμετείχαν στη παιδική θεατρική παράσταση «Τα τρία γουρουνάκια» ενώ πιο πριν είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν διάφορες κατασκευές στο εργαστήρι κατασκευών.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στη παιδική χαρά επί της οδού Πεταλά, στη Νέα Χαλκηδόνα, με την αξιόλογη αφηγήτρια παραμυθιών Σάσα Βούλγαρη στην παιδική θεατρική παράσταση «Μαγικά Παραμύθια & Καλοκαιρινές Εικόνες».
Στις 11 Σεπτεμβρίου η θεατρική Ομάδα του Δήμου Ιλίου ανέβασε τη θεατρική παράσταση του Δημήτριου Ψαθά «Ο Αφελής» στο Αίθριο Τρίτση του Πνευματικού Κέντρου της Νέας Χαλκηδόνας.
Την πολύ επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Φιλιώ Χαιδεμένου» παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές στις 16 Σεπτεμβρίου στη Λίμνη του Άλσους. «Η αφήγηση της Φιλιώς Χαιδεμένου είναι η πραγματική ιστορία των ευτυχισμένων δημιουργικών ημερών των Μικρασιατών στον τόπο τους. Ότι λέει η Φιλιώ το είδε με τα μάτια της, το βίωσε η ίδια. Και αν κρατάω κάτι, είναι ένας απέραντος θαυμασμός, ένα βαθύ σέβας προς αυτή την απλή, ταπεινή γυναίκα με τη γιγάντια δύναμη, τόλμη, πίστη, αγάπη για τη ζωή, για την πατρίδα της, τον συνάνθρωπο της, για τον αγώνα που έδωσε να κρατήσει άσβεστη τη μνήμη της χαμένης πατρίδας».

Ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης έκλεισε θριαμβευτικά την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη, με την μεγάλη προσέλευση μικρών και μεγάλων στην Πλατεία Μνημείου Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων, στη Νέα Φιλαδέλφεια, για να παρακολουθήσουν τα μαγικά κόλπα του μάγου και τη διαδραστική παράσταση «Παπουτσωμένος Γάτος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ